Googleov pametni telefon Nexus One napokon dolazi u Hrvatsku?

NEXUS ONE, Googleov pandan pametnim telefonima poput Appleova iPhonea, napokon bi se mogao naći i na policama hrvatskih trgovina. Nexus One do sada je bio dostupan samo u SAD-u, Velikoj Britaniji, Singapuru i Hong Kongu.

Iz Googlea ističu da su vrlo zadovoljni tržišnim probojem njihova sustava Android, koji pokreće i Nexus One i koji su objeručke prihvatili u HTC-u, velikom Appleovu konkurentu. No, sama prodaja Nexusa, koja se dosad odvijala preko web-trgovine, razočarala je.

"Kako to već biva sa svim inovacijama, neki dijelovi rade bolje od drugih. Čini se da većina kupaca mobitel voli držati u rukama prije nego što se odluči na kupnju", priopćio je Google preko svog službenog bloga.

Nexus One uskoro će se početi prodavati u više europskih i svjetskih zemalja, ali iz Googlea još nisu službeno potvrdili o kojim je zemljama riječ. Iako je za neke korisnike Nexus One već sada "zastario", u svakom se slučaju radi o dobroj vijesti s obzirom na to da se napokon stvara distribucijska mreža preko koje će Google moći prodavati i svoje buduće proizvode, poput novih generacija pametnih telefona i najavljenog tablet računala.

Pročitajte više