Goran Marić kao Bianca Matković - ministar bez portfelja: "Ona ništa nije radila"

Foto: FAH

MANDATAR Andrej Plenković u posljednji trenutak u svoju je Vladu odlučio dodati Gorana Marića i to kao ministra bez portfelja. U Saboru ga je predstavio kao ministra koji će se baviti koordinacijom rada središnjih državnih ureda i agencija.

Iako se prvotno nagađalo kako će Marić biti ministar prometa, taj je resor ostavio Olegu Butkoviću.

Goran Marić tako će biti poput Biance Matković koja je tu funkciju dosta kratko obnašala u Kosoričinoj Vladi. Razgovarali smo s dobro upućenim izvorom iz tadašnje Vlade, u čijem je sastavu bila Matković i kazao nam je kako ona apsolutno ništa nije radila.

"Nije imala resor i nije mogla ni u čemu sudjelovati. Umjesto toga je išla po drugim ministarstvima i pokušala se miješati u njihove resore zbog kojih su se na nju mnogi ministri žalili. Konkretan posao ona nije imala", kazao nam je izvor.

Glasnogovornik tadašnje Vlade Zlatko Mehun medijima je na pitanje što konkretno Matković radi, kazao da Bianca Matković organizira konferencije i skupove na državnoj razini poput posjeta Georgea Busha.

Matković vodila borbu oko tepiha

U javnosti je pak za vrijeme obnašanja dužnosti ministrice bez portfelja ostala zapamćena jedino po svađi s tadašnjom premijerkom Jadrankom Kosor i to oko tepiha. Matković se, naime, bavila premještanjem tepiha iz jednog kabineta u drugi što se premijerki nije svidjelo pa je na kraju Matković tepih donijela od kuće.

Izvor iz tadašnje Kosoričine Vlade kazao je kako ovaj Plenkovićev potez za dodjeljivanje ministarstva bez portfelja definitivno nije dobar.

"Ministar bez portfelja nema budžet za svoje ministarstvo jer nema ni resor. Uz to Marić se vodi kao financijski stručnjak te bi i tu moglo doći do problema jer će se u istoj Vladi čak tri osobe naći vezane za financije. Naime, osim Zdravka Marića kao ministra financija tu je i Martina Dalić, koja će uz funkciju ministrice gospodarstva biti i potpredsjednica za financije te tako i nadređena Mariću", kazao je izvor.

Inače, Marić je rođen 5. rujna 1959. godine u Grudama (BiH). Završio je Ekonomski fakultet u Zagrebu i stekao doktorat iz područja ekonomskih znanosti s doktorskom disertacijom "Upravljanje poslovnim odnosima u sustavu poslovnog marketinga". Marić je autor dvije knjige, "Slom lažnog proroštva" i "Upravljanje poslovnim procesima", te autor i suautor nekoliko stručnih i znanstvenih radova. Odlikovan je Redom hrvatskog trolista za poseban doprinos hrvatskom gospodarstvu. Također, Goran Marić godinama je bio i prvoligaški i međunarodni nogometni sudac, a neko je vrijeme bio i predsjednik Uprave Vjesnika.
 

Pročitajte više