Goran Rotim se vraća na HTV: Ne želim sudjelovati niti u jednom klanu!

BIVŠI urednik na Hrvatskoj televiziji, koji je nakratko prešao u Atlantic Grupu, kazao nam je danas kako se početkom lipnja vraća na državnu televiziju, jer se poželio tog posla.

"Mogu vam potvrditi da se vraćam na Hrvatsku televiziju početkom lipnja. Vraćam se kao novinar, u Informativni program", kazao nam je Rotim. Odbacuje nagađanja da će postati čelnikom Informativnog programa HTV-a, koja su vezana uz priče o odlasku Hloverke Novak Srzić zbog bolesti s mjesta glavne urednice.

"Kao što je i ravnatelj Vanja Sutlić rekao - ne idem ni na kakvu funkciju, ali u kontaktima sam s ravnateljem i glavnom urednicom. Ponuđeno mi je da osim kao reporter radim i neke uredničke poslove koje nisam do sada radio i koji me vesele", kaže Rotim. No, ne želi otkriti o kakvim se uredničkim poslovima radi, odnosno kojim konkretno emisijama, iako su, kaže, pregovori pri kraju.

"Želim se baviti novinarstvom"

Svjestan je kompliciranih odnosa na Prisavlju i kaže kako ne želi pripasti niti jednoj od sukobljenih strana.

"Kad sam iščitao reakcije u zadnja tri - četiri dana, postalo mi je jasno da i dalje postoje razne struje i klanovi na Prisavlju. Ali ne želim biti sudionikom ni glasnogovornikom niti jednoga klana, želim se baviti novinarstvom i spreman sam za taj posao", kaže Rotim.

"Ovo je zadnji put da se vraćam"

Rotim je već jednom otišao s HTV-a u Ministarstvo vanjskih poslova, međutim i tada se vratio na HTV, kaže, iz sličnih razloga iz kojih sada napušta posao u Atlantic Grupi.

"Meni je bilo izazovno i uzbudljivo u Atlanticu, ali je to drastično različita vrsta posla u odnosu na novinarstvo, pogotovo televizijsko. Prevagnula je prva ljubav i nakon dva odlaska i dva povratka mogu reći da je ovo zadnji puta", kaže Rotim.

"Smiješno"

Dok je bio zamjenik glavnog urednika krajem 2006. godine, Rotima je Ravnateljstvo HTV-a  zajedno s kolegom Dankom Družijanićem, suspendiralo s mjesta urednika Dnevnika zbog emitiranja priloga o proustaškim izjavama predsjednika Stjepana Mesića, koje je prvi objavio Index.hr. Na stranu Rotima i Družijanića su tada stali Programsko vijeće HRT-a i Etičko povjerenstvo pa su vraćeni na uređivanje Dnevnika.

S još četvero kolega s HTV-a bio je osumnjičen za nepoštivanje Haškog suda zbog objave tajnog dodatka optužnice protiv generala Ante Gotovine, Mladena Markača i Ivana Čermaka, u svibnju prošle godine. No Haško je tužiteljstvo prošloga tjedna odustalo od progona.

Za prekršaj koji mu je Tužiteljstvo stavilo na teret Rotim kaže kako "ispada smiješno", jer ga je vijest s Haškog suda o tome da je osumnjičen "ispratila sa Prisavlja" pošto ju je primio nekoliko dana nakon što je počeo raditi u Atlanticu, a vijest o odustajanju od progona dočekala pri povratku na HTV.

A.B.
Foto: I.K.

Pročitajte više