Gospić: policija uhitila bivšeg pripadnika vojske tzv. RSK zbog sumnje da je počino ratni zločin

ZBOG sumnje da je počinio kažnjivo djelo ratnog zločina protiv civilnog pučanstva u srpskoj agresiji na Hrvatsku djelatnici ličkosenjske Policijske uprave uhitili su hrvatskog državljanina S. M. (1963.), nekadašnjeg pripadnika vojske tzv. RSK s područja Medka u trenutku kad je kanio podignuti osobnu iskaznicu.

Po prikupljenim policijskim obavijestima osumnjičenik je bio pripadnik paravojnih postrojba 15. korpusa vojske tzv. RSK od 1991. do 1995. i obnašao je više dužnosti: od "komandira čete do komandanta bataljona 9. gračačke brigade".

Nakon kriminalističke obradbe policija ga u prijavi tereti da je kao zapovjednik paravojne postrojbe s okupiranih područja sudjelovao u granatiranju Gospića i šire okolice.

Uz pratnju policije S. M. je sproveden u Istražni centar Županijskog suda u Gospiću gdje mu je određeno zadržavanje od 48 sati.

"Županijsko državno odvjetništvo na temelju podnesene kaznene prijave, kojom se prijavljenik S. M. tereti za kažnjivo djelo ratnog zločina protiv civilnog pučanstva, ocijenilo je da prikupljeni dokazi nisu dostatni za pokretanje istražnog zahtjeva te je naložilo nastavak kriminalističke obradbe", a prijavljenik je danas u 13 sati pušten na slobodu, izjavio je zamjenik županijskoga državnog odvjetnika Željko Brkljačić.

Pročitajte više