Gospićka policija objavila ime žrtve, ne i počinitelja silovanja u Gospiću

JOSO MRAOVIĆ iz Bilaja pokraj Gospića osumnjičen je da je silovao košarkašicu Gospić Industrogradnje Amerikanku I.K.M.J., zbog čega je bio priveden istražnom sucu koji ga je nakon saslušanja pustio na slobodu. Mraović poriče silovanje i tvrdi da je nevin.

Poznatog gospićkog poduzetnika, inače povratnika iz Australije, košarkašica je jučer optužila za silovanje zbog čega je 57-godišnji Mraović bio uhićen, te je jutros sproveden istražnom sucu gospićkog Županijskog suda.

Mraović je u srijedu oko 15 sati došao u sobu gospićkog hotela "Ante" koji je u vlasništvu Mraovićevog sina, a u kojoj je američka košarkašica živjela. Protiv njezine volje ušao je u sobu, uhvatio ju za ruku i rekao joj "idemo".

Košarkašica je vikala "ne, odlazi", a on ju je uhvatio za grudi. Nastavila se opirati, a on joj je djelomično skinuo ogrtač, jedinu odjeću koju je imala. Hvatajući je i dalje po tijelu, a sebe za spolni organ, obujmio ju je te rukama počinio radnju koju zakon izjednačava sa silovanjem, - piše Večernji list. Nakon toga Amerikanka je Mraovića udarila laktom i izgurala ga iz sobe u koju se zaključala.

Izvještavajući o ovom događaju, glasnogovornik gospićke policije, suprotno pravilu službe, objavio je ime i prezime žrtve dok u isto vrijeme nije objavljen identitet navodnog počinitelja zločina. Glasnogovornik je zbog toga, a nakon intervencije iz MUP-ove središnjice u Zagrebu, smijenjen.

Zanimljivo je i to da je sam događaj, kojim su stanovnici Gospića šokirani, specifičnim policijskim rječnikom opisan do detalja kakvi se mogu naći u mekšim pornografskim časopisima.

"...J. M. povlači s nje ogrtač koji je djelomično ogolio njeno tijelo i pritom primjetio da na sebi ispod ogrtača nema druge odjeće te se hvata za dio tijela - svoj spolni organ, zatim ju je uzeo oko pojasa privukavši je prema sebi, drugu ruku stavio na golo spolovilo, a zatim prst u analni otvor...", citat je iz dijela jedne rečenice službenog policijskog izvješća namijenjenog novinarima.

Pročitajte više