Gotovi radovi na zagrebačkim Sveticama, nova regulacija prometa na nekim dionicama

Ilustracija: Luka Stanzl/PIXSELL

U ZAGREBU su dovršeni radovi na obnovi Ulice Svetice na dijelu od Ulice kneza Branimira do Budakove ulice. U Vodovodnoj i na raskrižju Savske ceste i Tratinske ulice slijedi privremena regulacija prometa.

Grad Zagreb: Ulica Svetice je sada ljepša i sigurnija

Uređenjem kolnika na dionici od Branimirove do Budakove Ulica Svetice ljepša je, ugodnija i sigurnija za pješake, bicikliste i vozače motornih vozila. Uvođenjem biciklističke infrastrukture omogućen je brz i siguran prolazak biciklistima, a suvremenim prometnim rješenjima postiže se bolja protočnost prometa, poručuju iz Grada Zagreba.

U navedenoj ulici izvedeni su radovi zamjene asfaltnog zastora koji se financiraju iz Programa asfaltiranja nerazvrstanih cesta I. reda za 2023. godinu, a koji je donijela Gradska skupština. Okvirna vrijednost radova iznosi 375.000 eura, a sredstva su izdvojena iz gradskog proračuna.

Zbog radova u nadležnosti HŽ-a traje privremena regulacija prometa u Vodovodnoj ulici. Željezničko-cestovni prijelaz u Vodovodnoj ulici će od sutra, 24. kolovoza, od 8 sati do nedjelje, 27. kolovoza, do 21 sat biti zatvoren za sav promet.

Evo koji su obilazni pravci

Obilazni pravci za vrijeme navedenih radova bit će:

Zagorska - Selska - Prilaz baruna Filipovića - Vodovodna

Vodovodna - Ilica - Selska - Zagorska - Vodovodna

Zbog izvođenja radova na sanaciji tramvajskog kolosijeka, u zoni raskrižja Savske ceste i Tratinske ulice, od sutra, 24. kolovoza, od 8 sati do subote, 2. rujna, do 18 sati bit će zauzet dio kolnika, a promet će se odvijati po preostalom djelu. Za vrijeme navedenih radova promet će se odvijati prema privremeno postavljenoj regulaciji. Iz Grada upozoravaju na moguće poteškoće i mole građane za razumijevanje.

Pročitajte više