Gotovina sudionik pljačke bogatog Parižanina 1981.!?

ANTE GOTOVINA, umirovljeni hrvatski general i odbjegli haaški optuženik, sudjelovao je u pljački bogate pariške obitelji 1981., potvrdio je Feral Tribuneu novinar francuskog Le Parisiena Christophe Dubois.

Pljačka se dogodila 29. rujna 1981. godine u pariškoj Aveniji Republike. U stan bogatog poduzetnika Henrija Solomona upala su četiri naoružana i maskirana muškarca. Nakon pucnjave, naguravanja i udaraca, pljačkaši su vezali čitavu obitelj te ukrali nakit i dragulje, danas vrijedane 300.000 eura.

Početkom 1982. francuska policija uhitila je pljačkaše Philipea Boyera i Jeana Louisa Chailota. Oni su priznali pljačku te otkrili i optužili dvojicu suučesnika - Dominique Erulina i Antu Gotovinu.

Erulin, Gotovinin prijatelj, pripadnik Legije stranaca i bliski suradnik Jean Marie Le Pena, dobio je kaznu od pet godina zatvora.

Da je umirovljeni hrvatski general prijatelj Dominiquea Erulina potvrđuje i sam Erulin u svojoj knjizi "Gibier d"etat" (Državna divljač). On piše o 14 godina egzila kad je, navodno, bježao pred plaćenim ubojicama francuskog predsjednika Fracoisa Mitterranda.

Erulin nigdje u knjizi ne navodi prezime svog prijatelja "Hrvata Ante" iz Druge padobranske pukovnije Legije stranaca. Međutim, u poglavlju "Hrvatski general" da se nasluti da je riječ o generalu Gotovini. U tom poglavlju bivši legionar piše kako mu je "prijatelj iz Pariza javio da je Ante poginuo". On je nakon toga informaciju provjerio kod zajedničkih poznanika u Splitu i Zagrebu, gdje mu je rečeno da je Gotovina negdje u BiH, te da je informacija o smrti lažna. "Danas je moj Ante nacionalni junak. Strašno sam ponosan na njega. Dogurao je do generala Hrvatske vojske i kad sam posljednji put bio u Zagrebu, bio je glavni inspektor HV-a", napisao je Erulin u svojoj knjizi. Spominje i kako se za njegova prijatelja zanimo Sud u Haagu.

Gotovinin odvjetnik Ante Vukorepa zaprijetio je novinarima Ferala tužbom, jer, kako kaže, "kako mogu tvrditi da se radi o istom Anti Gotovini kad ne znaju nikakve podatke o toj osobi iz Parisiena, ni kad je rođena niti kako joj se zovu otac i mater". 

Pročitajte više