Gotovina u kolovozu bio u Brelima, Del Ponte ima fotografiju

PREMA informacijama do kojih je došao Nacional, Markač i Čermak nisu pušteni na slobodu zato što glavna haška tužiteljica Carla del Ponte ne vjeruje Sanaderovoj Vladi. 

Nacionalov izvor tvrdi da je sredinom kolovoza Del Ponte obavijestila Sanadera kako raspolaže fotografijom generala Ante Gotovine, koja je navodno snimljena početkom kolovoza u Brelima.

Na traženje Sanadera da mu dostavi fotografiju, Del Ponte je to odbila, a Sanader je ipak naredio istragu za koju su znali samo u najužem državnom vrhu.

U nekoliko dana pročešljana je cijela Makarska rivijera, no od Gotovine ni traga ni glasa. Zato su, tvrdi Nacional, Del Ponte i Theodor Meron, predsjednik Tribunala, odlučili u sljedećih nekoliko mjeseci na Hrvatsku izvršiti snažan pritisak.

U Haagu smatraju kako hrvatska Vlada posljednjih mjeseci nije učinila ništa po pitanju Gotovine, te drže da si takvo neodgovorno ponašanje ne bi smjela dopustiti.

Navodno su upravo zbog tih razloga Mladen Markač i Ivan Čermak ostali su u pritvoru. Uz to, kako tvrdi Nacionalov izvor, Vlada je od početka u njihovom slučaju činila pogreške.

Pročitajte više