Grad osigurao smještaj i prehranu za stradale u noćašnjem požaru na Opatovini

GRAD Zagreb osigurao je smještaj u hostelu gradskog trgovačkog društva "Vladimir Nazor" u Remetincu, te prehranu i potrebnu odjeću i obuću za obitelji čiji su stanovi izgorjeli u noćašnjem požaru na zagrebačkoj Opatovini.

Sve su obitelji prihvatile ponuđenu pomoć, priopćeno je danas iz ureda zagrebačke gradonačelnice Vlaste Pavić koja je odmah po primljenoj obavijesti o požaru angažirala gradske službe koje su izašle na teren.

Na prvoj sjednici Poglavarstvo će predložiti potrebne mjere, ovisno o pojedinačnim potrebama obitelji. Gradski ured za zdravstvo, rad i socijalnu skrb osigurao je stalnu komunikaciju s obiteljima, navodi se u priopćenju iz Gradskog poglavarstva.

Noćas oko 3,15 sati na Opatovini je, iz još neutvrđenih razloga izbio požar u kojem je izgorjelo pet stanova. Požar se proširio i na krovište susjedne stambene zgrade, a lokaliziran je oko 5,30 sati. Policija obavlja očevid.

U trenutku požara u zgradi se nalazilo 12 stanara (od kojih su troje djeca). Evakuirani su nakon dolaska policije i vatrogasaca. U požaru je ozlijeđena 13 godišnja djevojčica kojoj je liječnička pomoć pružena u Dječjoj bolnici u Klaićevoj. Njezina je 51-godišnja majka zbog udisanja dima prevezena u Kliničku bolnicu Sestara milosrdnica i nakon pružene liječničke pomoći puštena je iz bolnice.

Ozlijeđena je i 62-godišnja gospođa koja je dobila opekotine na stopalima i također se nalazi u KB Sestara milosrdnica.

Pročitajte više