Gradonačelnik Biograda ipak nije uspio upoznati Baracka Obamu

GRADONAČELNIK Biograda na moru Ivan Knez trebao je postati prvi Hrvat koji će upoznati američkog predsjednika Baracka Obamu, ali zbog "tehničkih poteškoća" mu to nije pošlo za rukom. Naime, Knez, koji je u Washington otputovao kao član Izvršnog odbora međunarodne organizacije "Gradonačelnici za mir" u Bijeloj je kući "poljubio vrata" jer nije u zadanom vremenskom roku osigurao propusnicu.

"Dogodila se greška. Mobiteli nisu funkcionirali pa nas ljudi iz organizacije nisu uspjeli na vrijeme kontaktirati. Naše podatke i dokumente nismo uspjeli na vrijeme predati i tu smo gdje jesmo", rekao je Knez za Slobodnu Dalmaciju objasnivši kako je potrebno najaviti se najmanje 48 sati prije dolaska što mu nije uspjelo zbog "šuma na kanalu".

Knez je dodao kako zbog toga nije pretjerano razočaran, jer bi ionako vjerojatno bio primljen kod potpredsjednika Joea Bidena, a ne kod Obame osobno. Gradonačelnik Biograda također je bio dobro raspoložen jer je dobio brojne pohvale za prezentaciju svog grada, ali i cijele Hrvatske.

J.C.
Foto: Andrija Lučić / CROPIX

Pročitajte više