POTRES NA BANIJI

Gradonačelnik Gline: Još ne znamo hoće li ljudi na Baniji morati platiti struju

Screenshot: HRT

HDZ-OV gradonačelnik Gline Stjepan Kostanjević za HRT je rekao da još nema službenu informaciju hoće li građani na Baniji morati platiti struju.

"Nadam se da će HEP imati razumijevanja i da svi zajedno možemo puno lakše prebroditi krizu koja nas je zadesila", rekao je Kostanjević.

Kaže da se o tome pričalo prije par dana na sastanku Stožera

Kostanjević je rekao da se o toj temi razgovaralo još prije nekoliko večeri na Stožeru pa dodao da se nada da će vlada i HEP donijeti odluku kojom će olakšati situaciju građanima pogođenima potresom.

Ustvrdio je i da je današnji potres nanio određene štete i unio strah među građane.

"Statičari će nakon današnjeg potresa morati opet na teren

"Većih šteta nema. Statističari koji su pregledali objekte morat će ponovno izaći na teren. Imamo i nove prijave o oštećenjima, nisu velika, ali zasigurno i ono što je dosad procijenjeno - više nije takvo. Stvari se mijenjaju iz dana u dan. Od prvog dana potresa još nijedan dan nije prošao da nije bio jedan do tri jača potresa, svakog sata se osjeti podrhtavanje tla. Ne znamo što nam nosi noć, što nas čeka sutra", rekao je.

"Više nitko nije bez krova na glavom. Svi su smješteni. Oni koji nisu u adekvatnom smještaju neka se jave, a grad će organizirati prijevoz. Imamo grijani šator. Dolazi još jedna hladna noć", ustvrdio je Kostanjević.

Kostanjević je dodao kako je danas počela izgradnja kontejnerskog naselja, a nada se da će kroz desetak dana, ovisno o vremenskim uvjetima, biti dovršeno.

"U 30 kontejnera koji će doći bit će smješteni građani iz samoga grada, koji su u Topuskom ili kod rodbine. Imamo prostora za proširenje naselja. Pored kontejnera tu će još doći desetak montažnih kućica, imamo mogućnost da smjestimo sve koji nemaju smještaj", rekao je HDZ-ovac.

Pročitajte više