Gradonačelnik Kirin zamolio premijerku Kosor da ne zaboravi Slavoniju

PREMIJERKA Jadranka Kosor danas je slavila 20. obljetnicu osnutka HDZ-a Virovitičko-podravske županije te u govoru rekla da se Hrvatska nalazi u najtežoj situaciji nakon Domovinskog rata.

Županijskim HDZ-ovcima zahvalila je na podršci u potezima koje Vlada čini kako bi spasila gospodarstvo. "Mnogo smo se toga morali odreći, svaku smo odluku vagali pedeset puta, ali sam zato uvjerena da ćemo već krajem ove godine vidjeti svjetlo na kraju tunela i zato vam hvala na svemu što ste pritom žrtvovali", rekla je Jadranka Kosor te se pohvalila da su uz teške rezove ipak uspjeli isplatiti sve plaće i mirovine, a nisu taknuli ni rodiljne naknade ni doplatak za djecu.

Ne zaboravite Slavoniju

Ministar financija Ivan Šuker je lokalnim HDZ-ovcima poručio da je glavna zadaća Vlade vraćanje nade i optimizma javnosti, dok je Vladimir Šeks proklamirao stav o nultoj toleranciji prema korupciji. "Kada je riječ o ispitivanju zbog odgovornosti, onda nema riječi o političkom progonu, bez obzira na to o kome je riječ, na kojoj je funkciji i iz koje stranke dolazi", kazao je Šeks i zaključio će svatko odgovarati. 

Bivši ministar u Vladi i sadašnji gradonačelnik Virovitice Ivica Kirin zamolio je vladajuće da ove godine s projektima ne zaborave Slavoniju. "Znamo da je kriza, ali nećemo šutjeti i mirno gledati dok se druge sredine razvijaju i stoga apeliram na vladu i ministarstva da zajednički što prije krenu u realizaciju projekta autoceste A-13 koja će prometno i gospodarski spasiti Slavoniju u ovo teško vrijeme", kazao je Kirin.

Pročitajte više