Gradonačelnik Londona stao uz građane: Podržava Uber jer omogućuje kvalitetniju i jeftiniju uslugu

Foto: 123rf

ZA razliku od Zagreba, gdje gradski uhljebi na sve moguće načine pokušavaju zaustaviti rad Ubera, jer žele zaštititi jednu interesnu skupinu - postojeće taksiste - na štetu svih građana, gradonačelnik Londona Boris Johnson dao je podršku toj i sličnim kompanijama.

Transport for London, regulator prijevozničkih usluga, donio je pravila koja bi otežala poslovanje kompanija poput Ubera, no na kraju je od većine njih odustao, te su zadržali samo one zahtjeve koji štite interese svih građana.

>Da je Zagreb metropola, gradski uhljepčići ne bi terorizirali Uber

Tako će uvjet biti da vozači znaju engleski jezik, razmatra se posebna naknada za prometno zagušenje, jer su ta vozila više na cestama u odnosu na prosječno privatno vozilo, a aplikacija mora unaprijed prikazati procjenu troška vožnje.

Također, kompanije poput Ubera morat će imati telefonsku korisničku podršku, što do sada nije bio slučaj, te su se upiti i reklamacije rješavale putem elektroničke pošte.

Gradonačelnik uz građane: Dobili smo bolju i jeftiniju uslugu

Gradonačelnik Londona Boris Johnson objavio je priopćenje u kojem daje podršku uslugama poput Ubera, jer smatra da građanima daju mogućnost izbora što rezultira boljom i jeftinijom uslugom.

"Nova usluga revolucionirala je industriju najma automobila u posljednjih nekoliko godina, što je rezultiralo bržom, boljom i jeftinijom uslugom.

No, to je povećalo i broj vozila na cestama, koja uzrokuju prometna zagušenja te postoji opasnost od zagađenja zraka. Zatražio sam od Regulatora da istraži mogućnost uvođenja naknade za privatna vozila koja se koriste za komercijalni prijevoz putnika, kako bi se spriječile prevelike gužve u centru Londona.

Drago mi je i da se vlada obavezala donijeti nove propise koji će regulirati ovu vrstu usluge", navodi Johnson.

Pročitajte više