Gradonačelnik Opatije o vladinoj odluci

GRADONAČELNIK Opatije Amir Muzur izjavio je danas da "odluka Vlade o poništenju suglasnosti za predaju dionica Liburnia Riviera hotela d.d. (LRH) dvama holdinzima veseli" te da "dokazuje da u demokratskim zemljama Vlada može pogriješiti, ali to i ispraviti."

Muzur je u izjavi za Hinu kazao da su argumenti koje je protiv odluke Vlade iznijela opatijska gradska uprava bili čvrsti te da gradska uprava ostaje pri prijedlogu da u privatizaciji LRH-a sudjeluju radnici, lokalno stanovništvo i poduzetnici.

"Grad Opatija želi, zajedno s vlasnikom LRH-a, a to je država, postići najbolje rješenje i ostvariti privatizaciju koja će osigurati razvoj i kvalitetu tvrtke", rekao je Muzur. Dodao je da će gradska uprava, zajedno s članovima Uprave i Nadzornog odbora LRH razraditi predloženi model privatizacije i dostaviti ga Vladi.

Muzur je ocijenio da je najvažnije da privatizacija bude transparentna što će osigurati i da ne bude nepravična te da će gradska uprava nastojati zaštititi svoje i interese građana.

Hrvatska Vlada danas je na telefonskoj sjednici povukla odluku o suglasnosti da se većinski paket dionica opatijskih LRH preda holdinzima Dom i SN te je dužnosti razriješila predsjednika Hrvatskog fonda za privatizaciju (HFP) Damira Ostovića.

Prema Sporazumu o nagodbi HFP-a i dvaju holdinga tim je dionicama trebao biti namiren državni dug iz postupka kuponske privatizacije.

Pročitajte više