Gradonačelnik Siska zabranio pristup YouTubeu, Facebooku i lokalnom portalu Sisak.info!

GRADONAČELNIK Siska Dinko Pintarić svim je zaposlenicima gradske uprave i gradskih ustanova zabranio pristup nekolicini internetskih stranica. Zaposlenicima Grada zabranjeni su YouTube, Facebook i lokalni portal Sisak.info!

"Kako je ustanovljeno da se zaposlenici u gradskoj upravi i ustanovama u vlasništvu Grada Siska tijekom radnog vremena koriste internet stranicama koje nisu potrebne za redovito obavljanje posla, a negativno utječu na radnu učinkovitost, u cilju podizanja razine iste, gradonačelnik je naložio pokretanje postupka ukidanja mogućnosti korištenja društvenih mreža YouTube, Facebook i Sisak.info u svim navedenim institucijama", stoji u obavijesti koju je Pintarić poslao gradskoj upravi i ustanovama 25. kolovoza. 

"Ja sada teoretski mogu na pornostranice, ali ne mogu na lokalni portal Sisak.info. Strašno", kazala je za Jutarnji list jedna ogorčena djelatnica u gradskoj ustanovi koja je željela ostati anonimna. Zabrana korištenja YouTubea i Facebooka na radnom mjestu čak može biti razumljiva, ali nitko ne može opravdati gradonačelnikovu odluku da cenzurira lokalni portal Sisak.info, s kojim je i ranije ratovao.

Naime, vlasnicima tog portala je HDZ-ovac Pintarić preko svog odvjetnika nedavno zaprijetio tužbama ako ne uklone komentare na njegov račun sa svog foruma, kao i tekstove u kojima ga kritiziraju.

Pročitajte više