Gradonačelnik Velike Gorice na aferu s uhljebima odgovorio plaćenim oglasom na osam stranica

Foto: Index

SAMO dan nakon što je Index jedini objavio kako internetom kruži dokument pod nazivom "Saga o 19 privilegiranih familija Velike Gorice" gradonačelnik tog grada, kojeg bi taj popis mogao ozbiljno kompromitirati, platio je osam stranica hvalospjeva o sebi.

Novcem svojih građana Dražen Barišić tako popravlja vlastitu sliku u javnostu, pa na osam stranica Jutarnjeg lista progovara o "gradu novih mogućnosti" dočekujući tako usput i premijera, koji danas dolazi na proslavu Velike Gorice.

Idila u Velikoj Gorici - ako je vjerovati plaćenom oglasu


U mnoštvu promo članaka ističe se pozitivna poduzetnička klima zbog koje sve više tvrtki navodno seli upravo tamo svoja sjedišta. Hvale se poznatima koji tamo sretno žive, djeca treniraju i školuju se, uspješno se izvlače EU novci, niču start-upovi, cvjetaju parkovi, rotori a izrastao im je eto i zračni terminal. Posebno su ponosni kako im se mladi zabavljaju bez alkohola i narodnjaka. "Glazba je komercijalna, bez turbofolka", umišljaju si.

Prilogom dominira intervju s gradonačelnikom kojeg su dočekali pitanjima: "što se u gradu promijenilo od početka vašeg mandata" i "koji su još otvoreni problemi koje želite riješiti". Nema naravno prostora da se idilična atmosfera, uoči današnjeg blagdana Svete Lucije, zaštitnice Turopolja na koju stiže premijer Plenković, kvari pitanjem "jeste li za vrijeme vašeg mandata omogućili 19 privilegiranih obitelji, članovima HDZ-a i njihovima koalicijskim partnerima, da zauzmu gradska poduzeća kao da su obiteljske firme, da na gradskom proračunu žive politički podobni očevi, majke, sinovi, kćeri, kumovi i rođaci?"

Pretjerano bi to bilo očekivati, jasno, od jednog promo članka, njegov je jedini problem ako obeshrabri novinare.

Index ne odustaje od ove priče, jučer smo već pokušali doći do gradonačelnika Barišića, a u iščekivanju njegovog odgovora ponavljamo dokument. Popis smo proslijedili i DORH-u, pitali smo ih jesu li upoznati s dokumentom i smatraju li da je vrijedan istrage.

 

Pročitajte više