Gradsko vijeće Osijeka: Pripreme za Papin dolazak teku dobro

PRIPREME za dolazak Svetoga Oca u Đakovačku i srijemsku biskupiju 7. lipnja teku dobro, ocijenilo je osječko Gradsko vijeće na današnjoj tematskoj sjednici, na kojoj su bili i đakovački i srijemski biskup msgr. Marin Srakić i pomoćni biskup msgr. Đuro Hranić.

Sjednica je održana u osječkoj Športskoj zračnoj luci, gdje će se održati euharistijsko slavlje na kojemu se očekuje oko 200.000 hodočasnika.

Pripreme teku dobro, uključile su se sve mjerodavne institucije, a radovi se odvijaju u predviđenim rokovima, rečeno je na sjednici. Radovi na pozornici u osječkoj Športskoj zračnoj luci pri završetku su. Do kraja ovoga tjedna bit će postavljen natkrov, a do sljedeće srijede križ, zvona, cvijeće i zastave te će cijela pozornica biti prekrivena svijetlosmeđim sagom.

Biskup msgr. Đuro Hranić, predsjednik Povjerenstva za pripremu Papina pohoda Đakovačkoj i srijemskoj biskupiji, pozvao je vjernike da dođu na euharistijsko slavlje, "a ne da sve gledaju preko TV prijemnika". Izvijestio je kako će se u Osijeku održati i susret Svetoga Oca s predstavnicima drugih vjerskih zajednica.

Ovih će dana biti tiskana i informacijska brošura za vjernike, a za hodočasnike je osigurano u Osijeku sedam lokacija odakle će prometovati autobusi. Bit će ukupno 6000 parkirališnih mjesta za osobne automobile i 2000 za autobuse.

Oni hodočasnici koji iz bilo kojih razloga ne stignu uzeti ulaznice u svojim župama, moći će ih uzeti prilikom ulaska na euharistijski prostor, istaknuto je.

Načelnik PU osječko-baranjske Vlado Tuličić rekao je da sigurnosne pripreme teku po planu, te je pozvao vjernike da se pridržavaju uputa koje će dobiti u informacijskoj brošuri.

Biskupi, članovi Gradskog vijeća, osječki gradonačelnik Zlatko Kramarić i načelnik policije obišli su nakon sjednice prostor osječke Športske zračne luke, gdje će se održati euharistijsko slavlje.

Pročitajte više