Gradsko vijeće Splita ostalo bez kvoruma, Kerumovi vijećnici i Franić otišli

Foto: Hina

GRADSKO vijeće Splita ostalo je bez kvoruma nakon što su četvero vijećnika Hrvatske građanske stranke (HGS) i nezavisni Ante Franić napustili sjednicu, a prije glasanja o šestoj točki dnevnog reda.

Po toj točki dnevnog reda tražila se suglasnost gradskih vijećnika za zaduživanje gradske tvrtke Split parking, a za projekte dvije garaže u Dobrilinoj ulici i na Lokvama te sanaciju i opremanje šest parkirališta i garaža u Vrančićevoj, Ostravskoj, Krležinoj, Tijardovićevoj, ulici Zagorski put i Smiljanićevoj u Splitu. Nakon rasprave, glasanje nije održano.

Vijećnik HGS-a Igor Stanišić zatražio je petominutnu stanku nakon koje je citirao saborsku zastupnicu Marijanu Puljak, a koja je na sjednici 13. travnja 2021. godine, posljednjoj održanoj u mandatu bivšeg gradonačelnika Andre Krstulovića Opare, kazala kako se "ništa loše neće dogoditi odlaskom sa sjednice".

"Takav odnos ljudi su honorirali na izborima pa ću se i ja odlučiti na sličan potez", kazao je Stanišić.

Ante Franić je iz velike vijećnice u splitskoj gradskoj upravi, a gdje se održavala današnja sjednica, otišao u tijeku stanke koju je zatražio Stanišić.

Tamara Visković iz stranke Možemo ostavku na mjesto gradske vijećnice podnijela je 6. travnja, jučer je protokoliralo svoje ostavke i devetero vijećnika HDZ-a dok je sedam vijećnika Centra i troje Mosta to učinilo poslije završetka današnje sjednice, u pisarnici gradske uprave.

Pročitajte više