Granični prijelaz između BiH i Crne Gore treći dan zatvoren

Međunaroni granični prijelaz između Bosne i Hercegovine i Crne Gore u naselju Metaljka kod Čajniča u istočnom dijelu Republike Srpske i u petak je, treći dan za redom, bio zatvoren za promet nakon što je u srijedu na tom graničnom prijelazu ubijen pripadnik Državne granične službe BiH srpske nacionalnosti Bojan Prodanović iz Čajniča, izvijestila je Državna granična služba BiH. L

Prema policijskom izvješću, mještani Čajniča su u znak prosvjeda zbog ubojstva njihova sugrađanina Bojana Prodanovića u petak postavljali i barikade na lokalnim prometnicama u tom dijelu RS, tražeći da u Čajniče dođe predsjednik Republike Srpske Dragan Čović ili predsjednik vlade RS Pero Bukejlović.

Prodanovića je na tom graničnom prijelazu pucajući iz službenoga pištolja ubio pripadnik Državne granične službe BiH bošnjačke nacionalnosti Anis Bandić.

Visoki predstavnik međunarodne zajednice u BiH Paddy Ashdown u petak je izjavio kako bi bilo neodgovorno zaključiti da iza tog ubojstva stoji nacionalni sukob. "Čini mi se kako će se ispostaviti da je razlog za to ubojstvo ubojstvo bio osobne naravi", rekao je Ashodwn. Pozvao je domaće političare u BiH da se ne upuštaju u politizaciju tog ubojstva.

(Hina) xpgas ysd

Pročitajte više