Grbin: Vlada je Hrvatskoj oduzela kontrolu nad Agrokorom. Hvala HDZ, niste trebali

Foto: Hina, Screenshot: Facebook

SDP-ov Peđa Grbin na Facebooku je žestoko napao vladu zbog novih otkrića o detaljima sporazuma o kreditiranju Agrokora s američkim strvinarskim fondom Knighthead.

Grbin je rekao da su na ovaj način vladajući na čelu s HDZ-om Hrvatskoj oduzeli bilo kakvu kontrolu nad događanjima u Agrokoru.

"Za razliku od Plenkovića i Vlade koji u ovome ne vide ništa sporno, meni je potpuno neprihvatljivo da povjerenik Ramljak, koji se sastajao i dogovarao s Knightheadom i prije nego je donijet Lex Agrokor, potpisuje ovakav ugovor.

Može Vlada govoriti što god hoće, ali ovakvim ugovorom je Hrvatskoj oduzeta bilo kakva kontrola nad procesima u Agrokoru. Naime, Knighthead, zahvaljujući njihovom kompiću Ramljaku, u rukama ima ugovor koji im osigurava da gotovo u svakom trenutku, ako nisu zadovoljni odlukama koje donose bilo Sabor, bilo Vlada aktiviraju naplatu duga od milijardu EUR-a (od kojih je plaćeno samo pola, a ostalo se odnosilo na ranija potraživanja). Takvom naplatom, imajući u vidu prvenstvo i upis zaloga, svi ostali vjerovnici Agrokora ostat će kratkih rukava, uključujući tu i radnike.

A k tome će nas kao državu tužiti i Sberbank zbog još jedne milijardice... U kratko, hvala Andrej, hvala Martina, hvala Zdravko, hvala HDZ, niste trebali", napisao je Grbin.

 

Pročitajte više