Grčki prodavač automobila vara naivne Hrvate: Slali mu predujam, pa nestao bez traga

MISTERIOZNI prodavač automobila iz Grčke prevario je u zadnja tri mjeseca brojne lakovjerne kupce iz Hrvatske, koji su mu preko Western Uniona uplaćivali deset posto cijene automobila, da bi potom bez traga nestao.

Prodavač se oglašavao na internetskom oglasniku Njuškalo, a uvjete isporuke automobila dogovarao je mailom.

Zna hrvatski, ali samo kad koristi Google Translator!

"Imamo njegovu e-mail prepisku s kupcima, dijelom je komunicirao na engleskom, dijelom na hrvatskom, ali preko alata Google Translator. Najčešće je nudio automobile srednje klase, između pet i deset tisuća eura, ali po cijeni barem dvije tisuće nižoj od tržišne. To je kupce vjerojatno i natjeralo da s njim sklapaju posao", otkrili su Indexu iz MUP-a.

Hrvatska policija pokrenula je istragu s kolegama iz Grčke, a na prijevaru su upozorili i vlasnike oglasnika preko kojega je prevarant "prodavao" automobile.  Sumnjivi grčki oglasi nemaju broj telefona, već se prodavača prevaranta moglo kontaktirati samo obrascem.

Uplatili mu do tisuću eura, teško da će ih ikad više vidjeti

Prva prijava policiji stigla je u srpnju od jednog prevarenog Vukovarca, a potom su zaredale i iz drugih krajeva Hrvatske. Naivni kupci su na račun uplaćivali do tisuću eura predujma za transpert vozila i, čini se, neće ih vidjeti više nikad.

Pročitajte više