GRUZIJA: ŠEVARDNADZEOV NASLJEDNIK BIRAT ĆE SE 4. SIJEČNJA

Predsjednički izbori u Gruziji održat će se 4. siječnja, odlučili su u utorak članovi gruzijskog parlamenta, dva dana nakon što je predsjednik Eduard Ševardnadze podnio ostavku. L

Novi gruzijski čelnici odlučili su podnijeti jedinstvenu kandidaturu za predsjedničke izbore, izjavio je vođa Nacionalnog pokreta Mihail Sakašvili.

Dvije političke stranke, Nacionalni pokret Mihaila Sakašvilija i Demokratski blok Nine Burdžanadze i Zuraba Žvanije, članice su spomenutog pokreta koji je dosadašnjeg predsjednika Šervardnadzea prisilio na ostavku. Obje će stranke podnijeti jedinstvenu kandidaturu, odnosno kandidirat će jednu osobu za funkciju predsjednika, kazao je Sakašvili.

Privremena predsjednica Gruzije Nino Burdžanadze pred parlamentom je kazala kako će predstojeći predsjednički i parlamentarni izbori biti "demokratski i pravedni". Ona je također upozorila kako je, usred političkih previranja, Gruzija "suočena s ekonomskim kolapsom". "Moraju se poduzeti radikalne mjere, no nemoguće je to učiniti u iduća 43 dana. Dakle, najprije moramo bar zaustaviti ekonomski pad", kazala je.

(Hina) mh br



Pročitajte više