GSV: Ostvarena visoka razina socijalnog dijaloga, ali ne i socijalnog partnerstva

GOSPODARSKO-socijalno vijeće (GSV) ocijenilo je danas na posljednjoj sjednici u sadašnjem sastavu da je u proteklom razdoblju postignuta visoka razina socijalnog dijaloga i niska razina socijalnog partnerstva.

U radu GSV-a nakon promjene vlasti ostaju dosadašnji predstavnici sindikata i poslodavaca, a dolaze predstavnici nove Vlade.

"Postignuta razina socijalnog dijaloga treba biti polazište za nastavak rada GSV-a", rekao je novinarima predsjednik toga tripartitnog tijela Krešimir Sever.

Rekao je da je u proteklom četverogodišnjem razdoblju bilo propusta i pogrešaka, za što svaka od strana snosi svoj dio odgovornosti, ali na tim greškama treba učiti kako bi se one ubuduće izbjegle.

Sever očekuje da će u daljnjem radu GSV-a sudjelovati visoki predstavnici Vlade i da će to tijelo razmatrati predložene zakone prije no što budu prihvaćeni u Hrvatskom saboru.

Predstavnik Vlade Goran Granić rekao je da svi partneri trebaju biti odgovorniji prema preuzetim obvezama.

Predstavnik Hrvatske udruge poslodavaca Ivica Mudrinić ustvrdio je da je GSV bitno utjecao na stanje socijalnog okruženja u Hrvatskoj, a sad su pred njim novi izazovi za koje je stvorio platformu, a to je učlanjenje Hrvatske u EU i globalizacija.

Iduća sjednica GSV-a u novom sastavu bit će održana u siječnju iduće godine.

Pročitajte više