Guverner Colorada nakon masakra u trgovini: "Vidjeli smo lice zla"

Foto/screenshot: EPA/YouTube

GUVERNER američke savezne države Colorado Jared Polis objavio je izjavu nakon masakra u trgovini u gradu Boulderu.

> Što se dosad zna o masakru u Coloradu?

Podsjetimo, naoružani napadač ubio je 10 ljudi u trgovini u Boulderu, a među ubijenima je i 51-godišnji policajac Eric Talley koji je prvi reagirao na dojavu o pucnjavi.

"Naši susjedi se neće vratiti kući"

Guverner Polis je u izjavi naglasio hrabrost ubijenog policajca te izrazio sućut obiteljima ostalih devet žrtava pokolja.

"Obitelji žrtava, naši dragi sugrađani, naši susjedi, danas su čuli užasne vijesti da se njihovi najmiliji, koji su se probudili i krenuli na posao ili otišli do trgovine kupiti jaja, neće vratiti kući. I dok naša zajednica nestrpljivo čeka više informacija o žrtvama, u nadi da se ne radi o našim prijateljima, kolegama ili susjedima, ali u isto vrijeme znajući da će u našoj čvrsto povezanoj zajednici to biti upravo oni, čak i ako ih osobno ne znamo, žalimo za žrtvama ovog bezumnog ubojstva, ali i za našim osjećajem sigurnosti", objavio je Polis.

"Danas smo vidjeli lice zla. Tugujem zajedno s našom zajednicom i svim stanovnicima Colorada", zaključio je guverner.

Očevici kažu da je ubojica bio naoružan puškom

Šefica tamošnje policije Maris Herold rekla je da je ubojica u pritvoru, no još uvijek nema informacija o njegovu identitetu, vrsti oružja ili mogućem motivu.

Očevici su rekli kako je ubojica bio naoružan puškom. Policijski izvor je CNN-u rekao da se radi o poluautomatskoj pušci u stilu AR-15, koja se koristila u nekoliko masovnih pucnjava diljem SAD-a. 

Videosnimke s mjesta događaja koje su emitirale lokalne televizijske postaje prikazale su bradatog muškarca u boksericama kojeg u lisicama odvode iz trgovine i ubacuju u vozilo Hitne pomoći. Prema tim snimkama čini se da je osumnjičeni imao krvavu nogu.

Pročitajte više