Gvozd: HDZ odbacuje tvrdnje HSP-a da su utjecali na povjerenikovu odluku o uskraćivanju predizbornog skupa

PREDSJEDNICA Općinskog odbora HDZ-a Gvozda Vlasta Baća izjavila je danas da "ni ona, ni predsjednik Županijskog odbora HDZ-a Željko Nenadić, niti bilo tko iz HDZ-a, ni na koji način nisu utjecali na odluku vladina povjerenika za općinu Gvozd Milana Milašina da HSP-u jučer popodne uskrati održavanje predizbornog skupa u Općinskoj vijećnici u tom mjestu".

Predsjednik Glavnog stana HSP-a Velimir Kvesić izjavio je jučer da je povjernik Milašin takvu odluku donio u dogovoru s predsjednikom sisačko-moslavačkog HDZ-a Željkom Nenadićem i s predsjednicom HDZ-a Gvozda Vlastom Baćom.

Vlasta Baće u izjavi za Hinu istaknula je da je "povjerenik Milašin nakon raspisivanja prijevremenih općinskih izbora pozvao sve stranke da mu dostave programe predizbornih skupova i da su se sve stranke suglasile da se predizborni skupovi održavaju u Hrvatskom domu u Gvozdu".

"Mi smo svoj plan predizbornih aktivnosti povjereniku Milašinu dostavili 27. studenoga i u njemu smo tražili rezervaciju Hrvatskog doma za jučer od 16 do 20 sati, što je povjerenik prihvatio", dodala je Baća. Navela je da je "HSP naknadno tražio prostor Hrvatskog doma za svoj predizborni skup za jučer u 16 sati, u vrijeme koje je tri tjedna ranije rezervirao HDZ".

"HSP je tek nakon toga tražio prostor Gradske vijećnice, ali je povjerenik Milašin odbio njihov zahtjev jer su se sve stranke ranije dogovorile da će se predizborni skupovi održavati samo u Hrvatskom domu", rekla je Baća. Optužbe HSP-a ona smatra "nekorektnim jer upravo HSP nije poštivao dogovor i odluku o održavanju predizbornih skupova koju je donio povjerenik Milašin". "HDZ smatra da je povjerenik Milašin korektno odradio svoj posao i mi smo mu dali punu potporu da obavi pripreme za održavanje prijevremenih izbora jer nam je stalo da se u općini Gvozd formira lokalna vlast koja će rješavati životna pitanja stanovnika", naglasila je Baća.

Prijevremeni izbori raspisani su nakon što je Općinsko vijeće Gvozda izglasalo nepovjerenje Općinskom poglavarstvu na čelu s načelnikom Milom Jerosimićem iz SDP-a. Na izborima sudjeluje sedam stranačkih i neovisnih lista - HDZ, SDP, HNS, HSP, SDSS, LS i jedna neovisna lista.

Pročitajte više