Habijan: Lijeva koalicija se raspada, sjetite se što je Milanović govorio ženama

Foto: Kristina Stedul Fabac, Neva Zganec/PIXSELL

SDP-ova koalicija je po svojim temeljnim stavovima apsolutno neusklađena, rekao je u emisiji Studio 4 ministar gospodarstva Damir Habijan komentirajući parlamentarne izbore. Zastupnik suverenista Marijan Pavliček ustvrdio je kako je Zoran Milanović u utrku krenuo s figom u džepu, a Radimir Čačić je naglasio kako cijela koalicija stoji iza Milanovića.

Ustavni sud je za danas je najavio kako će se izjasniti o kandidaturi predsjednika Zorana Milanovića za premijera. Damir Habijan je ustvrdio da - kakva god odluka bila - svi je moraju poštovati. "Kakva god odluka Ustavnog suda bila - mislim da se treba poštovati. Ključno je kako će se postaviti političke stranke, U 21. smo stoljeću kada odluka Ustavnog suda ne bi trebala doći u pitanje", rekao je.

Predsjednik Reformista Radimir Čačić naglasio je kako ih je ovakva odluka predsjednika iznenadila te da oni koji tvrde suprotno - lažu.

"Iznenađen sam. Rekao bih da svi osim Peđe Grbina, Orsata Miljenića, Siniše Hajdaša Dončića, Zorana Milanovića i eventualno još jedne ili dvije osobe - jesu iznenađeni. Svi koji tvrde da bi bilo što takvo očekivali", lažu, kazao je.

Marijan Pavliček, zastupnik suverenista ustvrdio je kako će Ustavni sud zabraniti kandidaturu Milanoviću.

"Mislim da će Ustavni sud danas zabraniti predsjedniku države sudjelovanje na izborima u smislu da bude nositelj liste. Rekao bih i ovako - predsjednik Milanović je napravio jedan potez koji dugo nije zapamćen u hrvatskoj politici, ali nije bio "jack" do kraja", rekao je.

Optužio ga je kako "drži figu u džepu i rezervni položaj na Pantovčaku". "Nije njemu toliko stalo do boljitka Hrvatske, nego do osobnog položaja", dodao je.

"Lijeva koalicija se raspada, sjetite se što je Milanović govorio ženama koje su u njoj"

Habijan je ustvrdio kako je Milanovićeva kandidatura pljuska Peđi Grbinu te dodao kako se lijeva koalicija raspada. "Imamo jedan proruski narativ, koji je u ovom trenutku - ako gledamo međunarodnu politiku - vrlo, vrlo opasan. Ja ne bih htio biti u tom društvu", rekao je.

"Sjetimo se što je dotični gospodin govorio određenim ženama koje su dio ove koalicije. Ta koalicija se već raspada, Radnička fronta je izašla iz koalicije", kazao je.

Čačić je odgovorio Habijanu kako se Grbin pokazao kao sposoban političar operiran od ega time što je prihvatio Milanovićevu kandidaturu.

"Malo ljudi bi u hrvatskoj politici pokazalo takvu razinu i sposobnosti susprezanja vlastitog ega kao što je pokazao Peđa Grbin u interesu građana Hrvatske i potrebe za promjenom", istaknuo je. "Koalicija se ne raspada. Izlazak RF-a ju samo učvršćuje", dodao je.

Pročitajte više