HAC komentirao nesreću u kojoj je njihova radnica pijana ubila djevojku

Foto: Facebook

SPLITSKA policija dovršila je kriminalističko istraživanje nad 38-godišnjom Ivanom Tenom Gotovac. Odvedena je u pritvor.

Podsjetimo, ova zaposlenica Hrvatskih autocesta je svojim Audijem u utorak navečer na pješačkom prijelazu u Splitu usmrtila 19-godišnju studenticu Mariju Ćorić iz Čapljine, a nakon toga je pobjegla s mjesta nesreće.

Gotovac Soldić, koja je i ranije bila kažnjavana zbog vožnje u pijanom stanju, u utorak navečer oko 21:25 spuštala se Poljičkom ulicom u smjeru Splita 3. 

HAC o nesreći: Ne možemo utjecati na ponašanje naših radnika

Danas se o nesreći oglasio i HAC, čija je zaposlenica izazvala nesreću. Njihovo priopćenje prenosimo u cijelosti:

"S obzirom na medijski interes o djelatnici HAC-a, koja je sudjelovala u teškoj prometnoj nesreći u utorak navečer u Splitu, u ime Uprave i svih radnika HAC-a obitelji tragično preminule studentice izražavamo duboku sućut. 

Isto tako naglašavamo da HAC kao niti jedan drugi poslodavac nema utjecaj na ponašanje svojih djelatnika izvan radnog vremena niti je u ingerenciji bilo kojeg poslodavca ocjenjivanje ponašanja izvan radnog vremena, a koje nije u vezi s radnim odnosom.

HAC kontinuirano radi na povećanju sigurnosti prometa, stoga nam je posebno teško kada je naš djelatnik sudionik nesreće sa smrtnom posljedicom, a naročito pod ovakvim okolnostima.

Ukoliko se temeljem daljnjih postupanja nadležnih tijela utvrde okolnosti koje opravdavaju poduzimanje radno-pravnih mjera prema djelatnici, HAC će postupiti sukladno Zakonu o radu i internim aktima Društva", priopćili su.

Odvedena pritvorskom nadzorniku

Zbog sumnje u počinjenje kaznenih djela izazivanja prometne nesreće u cestovnom prometu i nepružanja pomoći, protiv nje je podnesena kaznena prijava, a dovedena je pritvorskom nadzorniku, javlja Dalmacija Danas.

Gotovac Soldić je, prema dostupnim informacijama, svojim Audijem na pješačkom prijelazu pokosila 19-godišnju studenticu Mariju Ćorić i to prolaskom kroz križanje dok je za njen smjer vožnje bilo upaljeno crveno svjetlo na semaforu.

Lagala policiji kad su je našli

Nesretna studentica je od siline udara odbačena 10-15 metara, a na mjestu nesreće nisu pronađeni tragovi kočenja.

Kad je policija oko 3 sata ujutro pokucala Teni Gotovac Soldić na vrata, ona se branila tvrdnjom da nije ona vozila automobil te da joj je Audi ukraden baš te večeri.

No policija je vrlo brzo dokazala da njezina priča ne drži vodu, u čemu su pomogli iskazi svjedoka koji su vozačicu Audija opisali kao žensku osobu plave kose, ali i znatna oštećenja na njezinom automobilu.

Pročitajte više