GOLEMA KOLONA KOD BRINJA HAC-ovci se usred sezone sjetili održavanja autoceste

Foto: FaH

REDAKCIJI Indexa javio se čitatelj koji je danas predvečer naišao na ogromnu kolonu na autocesti A1 kod odmorišta Brinje. Kako nam je javio naš čitatelj, vozio se s dvoje djece u automobilu te je uspio uočiti kolonu i zakočiti na vrijeme. Prema riječima našeg čitatelja, zbog radova iscrtavanja signalizacije na cesti stvorila se kolona od 20-ak kilometara, jer svi voze samo u jednoj traci.

"Koji se genijalac iz HAC-a sjetio da je 19. lipnja sjetio pravo vrijeme za iscrtavanje novih oznaka po autocesti? Ja jednostavno ne mogu vjerovati", rekao nam je čitatelj Indexa.

HAC: Odvija se redovno održavanje


Naime, kao što je objavljeno na stranici HAC-a, na dijelu autoceste A1 Tunel Mala Kapela - Brinje - Žuta Lokva - Otočac, odvijaju se radovi redovnog održavanja.

"Zbog obavljanja radova redovnog održavanja horizontalne signalizacije, zatvorena je pretjecajna traka između tunela Mala Kapela i PUO Brinje, smjer DU. Promet se odvija voznom trakom uz ograničenje brzine 80 km/h", stoji u obavijesti na stranici HAC-a.

Osim toga, na istoj dionici HAC planira i izgradnju zida za zaštitu od buke koja traje od 13.06. pa sve do 15.07.

"Zbog obavljanja radova na izgradnji zida za zaštitu od buke od 118+000 do 116+000 km na lijevom kolniku autoceste A1 (smjer Zagreb) zatvorene su sporovozna i zaustavna traka. Promet se odvija voznom i preticajnom trakom uz ograničenje brzine od 60 km/h. Predviđeno vrijeme trajanja radova je do 15.07.2017. godine izuzev uoči i u vrijeme blagdana i praznika te izuzev u dane vikenda (petak, subota i nedjelja)", stoji na stranicama HAC-a kojemu je normalno da se usred sezone održavaju radovi na autocesti A1.

Pročitajte više