Hajdaš Dončić o Turudiću: Plenković sad ima dvije opcije

Foto: Pixsell

Predsjednik Odbora za unutarnju politiku i nacionalnu sigurnost i saborski zastupnik SDP-a Siniša Hajdaš Dončić komentirao je poruke koje su razmjenjivali kandidat za glavnog državnog odvjetnika Ivan Turudić i bivša saborska zastupnica HDZ-a i optuženica USKOK-a Josipa Rimac, sada Pleslić.

"Prvo su mi izgledale kao da su na nekom jeftinom erotskom sajtu. Kad pogledate širu sliku, vidite da je to neprimjereno ponašanje suca i osobe koja je bila okrivljena za ozbiljna kaznena djela u Hrvatskoj", poručio je Hajdaš Dončić.

Hajdaš Dončić smatra kako premijer Andrej Plenković sada ima dvije opcije što se tiče Turudićeve kandidature za glavnog državnog odvjetnika.

"On neće sigurno odustati. Dvije su opcije: da Turudić odustane sam ili da Plenković inzistira i dalje na tome. Ali mislim da onda Plenković, prije svega, ne razumije da je došlo do globalnog zatopljenja i u principu snijeg više ne može sakriti određene tragove kriminalnih aktivnosti. Jer ako on i dalje inzistira na Turudiću, onda on želi imati osobu koja je potkupljiva, koju može ucjenjivati, da mu rješava za dečke neke probleme", rekao je Hajdaš Dončić, prenosi N1.

"Plenković je umislio da je Luj XIV."

Dodao je: "On može sve jer se umislio da je Luj XIV. Za nas bi bilo dobro da inzistira, da građani konačno vide s čim imaju posla, a to je jedan korumpirani HDZ."

Hajdaš Dončić ističe kako Odbor ne može povući poteze koji bi utjecali na izbor Turudića.

"To može samo parlamentarna većina, a ako njima nije jasno da taj čovjek ne može biti glavni državni odvjetnik, onda ih ja ne razumijem."

Objava ovakvih poruka je uvijek od javnog interesa, smatra Hajdaš Dončić.

"Informacije su javno dobro, kao što su voda, plaže, zrak… Javno dobro koje trebaju koristiti svi. Kad političari šuruju između sebe ili s pravosuđem, to je javni interes, jedan kroz jedan."

Pročitajte više