Hajduković: Odbačeno vještačenje u slučaju Agrokor razlog za opoziv šefice DORH-a

Foto: FaH

SABORSKI zastupnik Socijaldemokrata Domagoj Hajduković ponovno je danas pozvao vladu da pokrene opoziv glavne državne odvjetnice Zlate Hrvoj Šipek dodavši na popis njezinih "grijeha" odbačeno vještačenje u slučaju Agrokor.

"Na popis stvari zbog kojih bi Zlatu Hrvoj Šipek zaista trebali opozvati sada, uz kompromitiranost, možemo dodati i nesposobnost jer je odbačeno vještačenje u slučaju Agrokor odnosno vještačenje protiv Ivice Todorića, koje je DORH platio šokantnih 1,3 milijuna eura novca poreznih obveznika", kazao je Hajduković u govoru na slobodnu temu.

 

"Ovo graniči s veleizdajom"

"Ovo je debakl koji graniči s veleizdajom, nakon kojeg bi se zaista trebali zamisliti može li i do kada jedna osoba poput Hrvoj Šipek uživati povjerenje svih nas ovdje i građana da predvodi borbu protiv korupcije", dodao je i upitao tko će odgovarati za uludo bačen novac. "Dragi sugrađani, želim vam čestitati Uskrs milijun i 300 tisuća puta vašega novca koji je završio u nesposobnim rukama HDZ-ove kompromitirane fikserice Zlate Hrvoj Šipek", poručio je zastupnik Kluba Socijaldemokrata.

Vladimir Bilek (Klub nacionalnih manjina) pozvao je pripadnike nacionalnih manjina da se uključe u svojim sredinama u izbore za članove vijeća i predstavnike nacionalnih manjina u jedinicama lokalne samouprave, koji će se održati u nedjelju, 7. svibnja, bilo kroz natječaj na listama ili izlaskom na birališta.

"Ne ustručavajte se nacionalno izjasniti jer zakonodavstvo države prilagođeno je integraciji i ravnopravnosti u društvu a ne asimilaciji", kazao je Bilek.

Pročitajte više

 

Pročitajte više