HAK: Kolnici su djelomice mokri, na nekim cestama je obavezna zimska oprema

Ilustracija: Miroslav Lelas/PIXSELL

 KOLNICI su mjestimice mokri i skliski, a zbog jakog vjetra na državnoj cesti Ličko Petrovo Selo-GP Izačić (DC217) zabrana je prometa za autobuse na kat, vozila s kamp prikolicama i motocikle, izvijestio je Hrvatski autoklub (HAK).

Na zimskim dionicama javnih cesta u Republici Hrvatskoj, od 15. studenoga  do 15. travnja 2022. godine, obavezna je zimska oprema.

Radovi na cesti

Na A1 Zagreb-Split-Ploče zbog radova kroz tunele Grič i Plasina vozi se dvosmjerno jednom tunelskom cijevi; do 22. prosinca (ako dopuste vremenski uvjeti) u tunelu Konjsko vozit će se dvosmjerno, jednom tunelskom cijevi.

Na A3 Bregana-Lipovac zbog radova u zoni čvora Kosnica vozi se uz privremenu regulaciju prometa, moguće je očekivati manje zastoje i kolonu vozila.

Na A2 Zagreb-Macelj zbog radova na nadvožnjaku u čvoru Zaprešić, vozi se jednosmjerno u smjeru Zaboka po DC1. Promet s DC1 u smjeru Zagreba prema Aleji Bologne je obustavljen i vozi se obilazno preko centra Zaprešića i čvora Jankomir.

Moguća čekanja na granicama

Zbog povremeno pojačanog prometa i aktualnih epidemioloških kontrola na većini graničnih prijelaza moguća su čekanja u putničkom i teretnom prometu.

U pomorskom prometu nema poteškoća.

Pročitajte više