HAK UPOZORAVA Jak vjetar usporava promet na autocestama, mogući odroni kamenja

Foto: Hina

JAK vjetar usporava promet na dionicama autocesta: A1 između južnog ulaza u tunel Sveti Rok i vijadukta Božići te A6 Rijeka-Zagreb između Kikovice i tunela Tuhobić. Vozi se uz ograničenja brzine no autoceste su otvorene za sve skupine vozila, izvijestio je jutros Hrvatski autoklub.

Kolnici su vlažni u Gorskom kotaru i Lici. U Gorskom kotaru i na cestama u unutrašnjosti ponegdje ima i magle. Smanjena je vidljivost na čvoru Vrbovsko na autocesti A6 Rijeka-Zagreb te na autocesti A4 Goričan-Zagreb između Goričana i Brezničkog Huma. Mogući su odroni zemlje i kamenja. Vozačima se savjetuje da prilagode brzinu i način vožnje uvjetima na cestama te održavaju sigurnosni razmak između vozila.

Gust promet

Za sav promet otvorena je dionica državne ceste DC1 Udbina-Bruvno. Vozi se uz privremenu prometnu signalizaciju. Na dionici između Gračaca i Knina radovi su i dalje u tijeku, zatvorena je za sav promet na dijelu Sučević-Otrić.

Zbog radova na graničnom prijelazu Stara Gradiška promet teče uz privremenu regulaciju.  Zbog suženog kolnika u vrijeme gušćeg prometa očekuje se sporiji prolazak državne granice. 

Trajekti i katamarani plove prema redu plovidbe.

Pročitajte više