Hakeri napali i Segu: Lulz Security ponudio pomoć u otkrivanju napadača

JAPANSKI proizvođač videoigrica Sega javio je danas svojim korisnicima da je na njihov sistem izvršen hakerski napad, te da su neke njihove privatne informacije možda ukradene. Tako se kompanija Sega pridružila sad već podužem popisu uglednih tvrtki i ustanova koje su u posljednje vrijeme bile žrtve hakerskih napada.

Iz Sege tvrde kako su uzete mail-adrese i datumi rođenja korisnika koji su bili pohranjeni u Sega Pass bazi. No podaci o plaćanju, poput brojeva kreditnih kartica, ostali su sigurni jer nisu skladišteni na istoj lokaciji. "Odmah smo poduzeli sve moguće mjere da zaštitimo podatke naših korisnika i izoliramo lokaciju upada".

Iako je, s obzirom na njihovu pojačanu aktivnost u posljednje vrijeme, hakerska grupa Lulz Security prva pala na pamet korisnicima kao mogući počinitelj napada, iz ove grupe negiraju ikakvu povezanost s napadom na Segu. Dapače, hakeri koji su bili umiješani u brojne napade na moćne tvrtke i ustanove pokazali su svoje simpatije prema Segi i njihovim proizvodima te su im ponudili pomoć da otkriju počinitelje napada, piše BBC.

"Želimo vam pomoći da uništite hakere koji su vas napali. Obožavamo (Segin) Dreamcast! Srušit ćemo ljude koji su to uradili", objavili su članovi Lulz Securityja na Twitteru.

Hakeri objasnili smisao svog djelovanja

Lulz Security je ovog tjedna izdao i jedno zanimljivo priopćenje za javnost u kojem objašnjavaju "smisao svog djelovanja". U njemu stoji kako su svjesni da ih puno ljudi mrzi zbog toga što svojim hakiranjem utječu na vlade raznih zemalja koje će zbog njih pooštriti zakone o internetskoj sigurnosti, no da nisu objavili informacije o tome koga su hakirali vjerojatno bi sada promatrali i iskorištavali podatke Sonyjevih klijenata i ostalih žrtava.

Napomenuli su kako je riječ prvenstveno o zabavi, a ovi hakerski odmetnici bi koji bod u javnosti mogli dobiti ukoliko zaista otkriju počinitelje napada na Segu.

Pročitajte više