Hanfa zbog teksta na Indexu zaustavila trgovanje dionicama IGH i Tehnike na burzi

HRVATSKA agencija za nadzor financijskih usluga zaustavila je na burzi trgovanje dionicama Instituta IGH i Tehnike, a u obrazloženju stoji kako je Index.hr danas u 11.33 sati objavio tekst "Obrat: IGH i Konstruktor bez jamstava, dostavili u Podgorici tek obećanja", nakon čega je počeo pad dionica.

Pad od gotovo devet posto

"Kontinuiranim praćenjem trgovanja u realnom vremenu na Zagrebačkoj burzi Agencija je uočila pad cijene dionica IGH u odnosu na referentnu cijenu prethodnog dana", stoji u obrazloženju odluke u kojoj se dodaje kako je posljednja cijena bila 3.066,00 kuna, što je pad cijene od 4,78 posto.

"Nadalje, transakcija koja je zaključena u 12.41 sat po cijeni od 2.920 za jednu dionicu dovela je do daljnjeg pada cijene dionica od 8,59 posto", ističe se u priopćenju Hanfe koja napominje i da je Tehnika pala za 7,30 posto.

Agencija je zaustavila trgovanje i trenutno se potvrđuje vjerodostojnost zaprimljenih informacija kako bi se osiguralo da javnost bude točno i ispravno obaviještena, nakon čega će agencija narediti da se trgovanje dionicama IGH i Tehnike nastavi.

Pročitajte više