Hartmann o suđenju za zločine na Ovčari

U SRBIJI se vodila istraga protiv izravnih počinitelja za ratni zločin na Ovčari 1991. godine, dok su u Den Haagu optuženi za izdavanje naredbi za zločin, ta su dva procesa odvojena i dokazivanje krivnje jednih ne isključuje krivnju drugih, rekla je glasnogovornica glavne haške tužiteljice Florance Hartmann beogradskom dnevniku "Danas".

Ona je to izjavila povodom najave zamjenika posebnog tužitelja za ratne zločine Bogdana Stankovića da će ovih dana u Srbiji biti podignuta optužnica protiv šestorice optuženih za zločin na Ovčari.

"Najavljenu optužnicu mogu komentirati tek kad bude podignuta i kad budem upoznata s njezinim sadržajem. Haško tužiteljstvo pomoglo je istražnim organima u Srbiji tako što je dostavilo dokaze za zločin u Ovčari", rekla je glasnogovornica Hartmann. Ona je naglasila da je tužiteljstvo sav prikupljeni dokazni materijal za taj zločin učinilo dostupnim istražnim organima u Srbiji, te da su nedavno u Den Haagu boravili i ljudi koji vode istragu u Srbiji.

Zamjenik posebnog tužitelja za ratne zločine Bogdan Stanković izjavio je u subotu da će optužnica za ratne zločine na Ovčari biti podignuta protiv šestorice osumnjičenih koji su u pritvoru, dok su još neki osumnjičenici u bijegu.

Pročitajte više