Hasanbegović: Dok je Vlade, ja sam ministar - hrvatski mediji uglavnom pišu besmislice

Foto: FAH

MINISTAR kulture Zlatko Hasanbegović, o čijem se odlasku spekuliralo u medijima kako bi se u preslagivanju većine omogućila suradnja s drugim partnerima, izjavio je u ponedjeljak u Rijeci da je on ministar u vladi koja postoji sve dok je neka druga ne zamjeni.     

Ministar je to rekao u Rijeci upitan vidi li se u novoj vladi ako dođe do preslagivanja nove većine u Saboru .

Na pitanje kako komentira izjavu Darka Milinovića (HDZ) koji je rekao da bi on morao istupiti iz Vlade ako se to zatraži, Hasanbegović je rekao da je Milinović rekao da to nije istina, da je to stvar interpretacije i da bi se iz tog intervjua moglo iščitati kako je Milinović rekao da je dovoljnu žrtvu učinio predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko pa bi druga vrsta političkog žrtvovanja bila nepotrebna. Dodao je da ne postoji uvjetovanje koalicijskih partnera u vezi s njegovim sudjelovanjem u novoj vladi.

Vezano uz Milinovićevu izjavu, Hasanbegović je također rekao da smo sada zatočenici raznih izjava, neimenovanih izvora, tumačenja i drugoga. No, kaže da su prema njegovim informacijama navodi iz hrvatskih medija u pravilu besmislice i neutemeljene špekulacije. "Pričekajmo još dva tri dana i sve će biti jasno", rekao je ministar.  

Ustvrdio je kako je Karamarko jasno rekao pod kojim se uvjetima spreman povući. "Živimo u parlamentarnoj demokraciji, jasno je da su moguća samo tri scenarija – da se održi savez HDZ-a i Mosta, da se pronađe nova parlamentarna većina ili da se ide na izbore", kazao je Hasanbegović.

 

Pročitajte više