HB: Baica se vraća u HDZ jer mu Pašalić u HB-u nije osigurao stranačku poziciju

SABORSKI zastupnik Hrvatskog bloka (HB), Ivo Baica, vraća se u HDZ jer nije dobio stranačke pozicije koje je uzastopno tražio od predsjednika Hrvatskog bloka (HB) Ivića Pašalića, navodi se u današnjem priopćenju HB-a.

Baica iz HB-a odlazi jer mu je Pašalić odbio osigurati mjesto predsjednika Izvršnog odbora županijske organizacije Šibensko-kninske, ili mjesto predsjednika Izvršnog odbora gradske organizacije za grad Šibenik, što je Baica uzastopno tražio, navodi se u priopćenju.

HB odbacuje jučerašnje Baičine navode - da odlazi iz stranke, ´jer je od rujna, kad je osnovana, HB samo instrument u Pašalićevim rukama´.

HB će ustrajati na načelima unutarstranačke demokracije, a po kojima mjesto svakog člana u stranci ovisi o njegovu radu i doprinosu stranci, navodi se u priopćenju.

Što se tiče poziva Predsjedništva HDZ-a ´zavedenim članovima´ da se vrate u tu stranku, HB, stoji u priopćenju, poziva članove HDZ-a ´koji osjećaju da je vodstvo stranke iznevjerilo načela tuđmanizma, i postalo interesna skupina spremna pod svaku cijenu doći na vlast´, da se pridruže Hrvatskome bloku.

Pročitajte više