HČSP na HTV-u predstavila izborni program

MATE Bekavac predstavio je danas na HTV-u izborni program Hrvatske čiste stranke prava (HČSP) na temelju kojeg stranka želi djelovati na poboljšanju sveopćih ljudskih vrijednosti temeljenih na kršćanskim načelima.

HČSP shvaća politiku kao odgovornu djelatnost koja usmjerava ljude ka dobru, a u kojoj se izražava rodoljublje i domoljublje.

Za tu je stranku obitelj temelj društva pa ona namjerava provoditi natalitetnu politiku, kroz naknade rodiljama i ukidanje poreza na dječju odjeću i opremu. Osobitu važnost planira dati i odgovornom roditeljstvu, majčinstvu i očinstvu.

Također želi poticati učenike na način da im osigura besplatni prijevoz, školske knjige i smještaj u domovima.

HČSP-ov cilj je sadašnju stopu obrazovanja udvostručiti, a također mu je prioritet da se svaka mlada osoba obrazuje maksimalno prema svojim mogućnostima.

Da bi to ostvarili, u toj stranci smatraju nužnim promjene u hrvatskom gospodarstvu, a osnovni im je cilj smanjiti troškovnu stranu proračuna kako bi se mogla izraditi reforma na fiskalnom području.

To previđa smanjenje PDV-a, što bi dalje utjecalo na konkurentnost hrvatskih proizvoda, zapošljavanje i ukupni razvoj.

Temeljem hrvatskog gospodarstva smatraju proizvodnju ekološke hrane, razvoj ekološkog turizma i prerađivačku industrija, a sve skupa u poticaju izvoza koji se zasniva na resursima kao što su more, šume i čista voda. Posebno mjesto namjeravaju dati ljudima zaposlenim u inozemstvu koji bi mogli ulagati u hrvatsko gospodarstvo.

Pročitajte više