HDZ: "Brijuni-Rivijera"- predizborni projekt IDS-a i SDP-a

SABORSKI zastupnik i član Predsjedništva HDZa Istarske županije Nevio Šetić danas je u Puli pozvao vodstva IDS-a i SDP-a da odustanu od projekta "BrijuniRivijera" jer, kako je rekao, "to nije dobar i prosperitetan projekt za Istarsku županiju", nego "očito predizborni projekt, odnosno uvjet IDS-a za koaliciju sa SDP-om".

"Ako su očekivali da će tim projektom pridobiti potporu Istrana, potpuno su se prevarili", ustvrdio je Nevio Šetić. Po njegovim riječima u zadnje su vrijeme u Istri političke napetosti sve jače, a pojedinici, drži on, ne mogu odlučivati o sudbini cijele Istre.

"Projekt Brijuni-Rivijera u suprotnosti je s koncepcijom koju zagovara potpredsjednik Vlade Slavko Linić tvrdeći da ne treba državu uvlačiti u kapitalne poslove, nego da to moraju voditi privatne tvrtke", ocijenio je Šetić. Dodao je kako je apsurdno što predstavnici ni jedne od zainteresiranih općina, poput Bala, Fažane i Medulina te grada Pule, nisu uključeni u raspravu o tom projektu. Ustvrdio je kako je za slične projekte ipak potreban javni politički konsenzus.

HDZ nije protiv inozemnih ulagača, rekao je Šetić, no želi da hrvatski građani budu nositelji razvitka Hrvatske, a ne da budu samo radna snaga.

Predsjednik Županijskog odbora HDZ-a dr. Mario Glavaš podupro je potpisivanje zahtjeva za referendum u Istri kojim se traži revizija prodaje zemljišta u Istri i pozvao je sve članove stranke da se odazovu toj akciji.

"Previše smo toga rasprodali u Istri, a sada se počinje rasprodavati i zemlja od koje svi živimo. To nećemo dopustiti", izjavio je Glavaš.

(Hina) dspo vkn

Pročitajte više