HDZ i HGS sazivaju tematsku sjednicu Gradskog vijeća Splita o požaru

Foto: FAH

SPLITSKI HDZ i Kerumov HGS sazivaju izvanrednu tematsku sjednicu o požaru početkom sljedećeg tjedna. Tema sjednice je Akcijski plan sanacije opožarenog područja, utvrđivanje i postupak aplikacije za naknadu štete i mjere protupožarne prevencije.

Izvješće o požaru podnijet će zapovjednik JVP-a Split Ivan Kovačević, a svoja izvješća pripremit će i stručne gradske službe.

Splitska vlast gradskim vijećnicima namjerava ponuditi i prijedlog izmjena i dopuna Odluke o komunalnom redu koja će se dopuniti mjerama protupožarne prevencije.

Prije proračuna o požaru

Gradonačelnik Andro Krstulović Opara prije tjedan dana, kada se konstituiralo Gradsko vijeće na čelu s Kerumovim zamjenikom Jurom Šundovom, vjerojatno nije ni pomislio da će prije proračuna morati silom prilika razglabati o brojnim propustima i nepripremljenosti koje je razotkrio veliki požar koji je buknuo baš prije tjedan dana.

Opara je nakon sjednice odmah požurio na požarište u Sitno. Na terenu se pridružio zamjeniku Ninu Veli koji je bio u akciji od 5 sati ujutro u Srinjinama.

Pametno glavnim krivcima za katastrofu drži upravo HDZ i HGS

Stranka Pametno danas je iznijela čitav niz primjedbi upravo na račun HDZ-a i HGS-a, zatražili su i ostavku premijera Andreja Plenkovića i predsjednika Vatrogasne zajednice Ante Sanadera te kaznenu odgovornost bivšeg gradonačelnika Željka Keruma.

Kerum je inače već istraživan zbog toga što je preusmjerio 80 milijuna kuna namjenski prikupljanih za sanaciju odlagališta otpada Karepovac u izgradnju Zapadne obale pred svojim hotelom Marjan, no Državno odvjetništvo zaključilo je da nema odgovornosti jer nitko nije spremio novac u džep.

Večeras će se pred Banovinom održati veliki prosvjedni skup. Gradonačelnik Opara neće svraćati.  

Pročitajte više