HDZ još jednom osudio incident u Imotskom te reakaciju vodstva SDP-a na taj događaj

HDZ večeras je još jednom osudio napad na kandidate SDPa u Imotskom kao neprimjeren način izražavanja nezadovoljstva političkim djelovanjem te stranke i njezinih kandidata, a izjave prvaka SDP-a da iza tih napada stoji HDZ i predsjednik stranke Ivo Sander HDZ je ocijenio bezobzirnim i krajnje uvredljivim objedama koje zaoštravaju predizbornu kampanju govorom mržnje i uvreda.

"Umjesto da na način kako to redovito čine političari u zapadnim demokracijama, džentlmenski i stoički prokomentiraju ovaj događaj, ma koliko on uistinu bio neugodan, gospoda Linić i Jurjević iznijeli su bujicu bezobzirnih i krajnje uvredljivih objeda na račun HDZ-a i predsjednika stranke Ive Sanadera, optužujući ih ne samo da stoje iza napada na njih, već i da svojim djelovanjem potiču javnost na nasilje. Izjave (Slavka) Linića i (Marina) Jurjevića ne pridonose kvaliteti predizborne kampanje, već je naprotiv zaoštravaju govorom mržnje i uvreda", stoji u priopćenju HDZ-a.

Nebrojeno smo puta, navodi se u priopćenju, dosad isticali da HDZ stranke protiv kojih vodi predizbornu bitku ne smatra svojim protivnicima već političkim takmacima te smo se stalno zalagali za fer izbornu utakmicu.

Ponavljamo da ne želimo i nećemo pristati na ovakvu razinu predizborne komunikacije, već ćemo se za povjerenje građana i dalje boriti predstavljanjem i zalaganjem za svoje programe kojima ćemo Hrvatsku učiniti stabilnijom, uređenijom pa i tolerantnijom, stoji na kraju HDZ-ova priopćenja.

Glasnogovornica splitske policije Tina Disopra izjavila je danas da se prije početka predizbornog skupa na Trgu Tina Ujevića u Imotskom "dogodila neugodnost jer je jedan muškarac jajima gađao SDP-ove kandidate u 10. izbornoj jedinici".

Predsjednik SDP-a Ivica Račan prozvao je večeras, na predizbornom skupu, predsjednika HDZ-a Ivu Sanadera da je odgovoran za današnje fizičke napade u Imotskom na izborne kandidate SDP-a Slavka Linića i Marina Jurjevića. Račan je ustvrdio da Linić i Jurjević nisu danas napadnuti samo jajima, nego i čašama, od čega je Liniću okrvavljena glava, a spriječeno je i da ga teže ne ozlijede pepeljarom. Račan je ustvrdio da je napadače na SDP-ove kandidate potaknuo "jučerašnji Sanaderov govor, koji je kandidate SDP-a nazvao ljudima koji dolaze rušiti Split i Dalmaciju".

Pročitajte više