HDZ kaže da nisu oni krivi što im je kombi bio parkiran na mjestu za invalide

HDZ-OV kombi bio je u nedjelju u Varaždinu parkiran na invalidskom mjestu. 

U tom su se gradu došli pokazati kandidati Hrvatske demokratske zajednice za izbore za Europski parlament Dubravka Šuica, Tomislav Sokol, Goran Pauk, Nikolina Brnjac i Domagoj Maroević.

"Nisu mogli kombijem ući u centar pa su morali stati ovako daleko od ulaza", komentirao je ironično svjedok događaja za Varaždinski.hr, a na Facebooku je reagirao i predsjednik Gradske organizacije HDZ-a te osudio parkiranje na invalidskom mjestu i poručio kako očekuje da komunalno redarstvo kazni prekršitelja.

Iz HDZ-a su, međutim, u poslijepodnevnim satima poslali priopćenje u kojem tvrde da nisu oni krivi za parkiranje na invalidskom mjestu. Za to su okrivili vozače privatne prijevozničke tvrtke. 

Priopćenje HDZ-a prenosimo u cijelosti.

HDZ kaže da su unajmili prijevozničku firmu i njihove vozače te da su oni odgovorni

"Nastavno na objave na društvenim mrežama i vijestima na pojedinim portalima kako je HDZ-ov kombi tijekom turneje za izbore za Europski parlament u Varaždinskoj županiji bio parkiran na mjestu za osobe s invaliditetom, priopćujemo kako niti jedan od kandidata koji se u tom trenutku nalazio u kampanji u Varaždinskoj županiji nije ni na koji način odgovoran za ovaj prometni prekršaj niti se u tom trenutku nalazio u vozilu ili blizu njega.

Naime, HDZ je za potrebe kampanje unajmio vozila tvrtke „Čazmatrans“ s njihovim vozačima koji su i odgovorni za ponašanje u prometu. Usprkos tome, Hrvatska demokratska zajednica se duboko ispričava javnosti i izražava žaljenje zbog tog događaja", stoji u priopćenju HDZ-a.

Pročitajte više