HDZ: Laž je da premijerka organizira politički proces protiv Polančeca

VLADIMIR Šeks, Andrija Hebrang i Branko Bačić stali su žestoko danas u obranu premijerke Jadranke Kosor, ali i vrhuške vladajuće stranke, navodeći kako je pogrešno ići u smjeru kriminalizacije političkih odluka.

U tom slučaju sve bi se usporilo, a mi bismo se morali vraćati i 20 godina unatrag kako bismo propitali odluke o prodaji HT-a DT-u ili Plive, ustvrdio je Hebrang, dodajući kako Vlada za poslovne odluke može snositi jedino političke posljedice, o čemu će ocjenu donositi građani na sljedećim izborima.

Jednako grčevito Hebrang je branio i Vladinu odluku da HEP TLM-u prodaje struju po višestruko povoljnijoj cijeni jer su, ustvrdio je, "takve odluke normalne i uobičajene u poslovnom svijetu" kako bi se sačuvala radna mjesta u TLM-u i da se ne ugasi proizvodnja u Aluminiju.

"Kosorica nije vidovita"

No, dodao je, u slučaju da netko kroz privatizaciju TLM-a ima osobne koristi, mora kazneno odgovarati. Hebrang smatra da ni u slučaju da se pokaže kako je u privatizaciji TLM-a bilo kaznenih djela, predsjednica Vlade ne bi trebala podnijeti ostavku. "Premijerka je potpisala odluku koja se pokazala dobrom i nije mogla znati da će netko tri tjedna kasnije počiniti kazneno djelo jer nije vidovita", ustvrdio je Hebrang.

Istupe Ante Nobila u kojima je branitelj Damira Polančeca ustvrdio kako je ovo politički proces te da je uži kabinet Vlade u tom slučaju kriv koliko i on sam, Vladimir Šeks naziva pritiscima na policiju i pravosuđe i dodaje da se radi o političkom udaru na Kosoricu i vrh HDZ-a.

"Konstruira se teza da premijerka organizira politički proces Polančecu te da mu namješta kazneni postupak, što je notorna neistina. Nobilo djeluje protivno kodeksu odvjetničke etike i prejudicira donošenje određenih odluka", kaže Šeks.

Pročitajte više