HDZ odgovara Jovanoviću: "Zašto ga ne zanima kako je Zoran Milanović kupio stan?"

"ZAŠTO Željka Jovanovića ne zanima kako je predsjednik njegove stranke Zoran Milanović kupio stan?", odgovorio je Branko Bačić najglasnijem SDP-ovcu, koji se danas opet okomio na mrske neprijatelje iz vladajuće stranke. Jovanović je u najnovijem obraćanju novinarima zaključio da je bio preblag kad je rekao da je HDZ zločinačka organizacija jer "oni su pravi zločinci", a dotaknuo se i bolne teme za svakog pravog HDZ-ovca - stana Jadranke Kosor.

Bačić odgovara kako bi Jovanović trebao manje brinuti o premijerkinom stanu, a više o tome kako je stambeno pitanje osigurao lider njegove partije. Milanović je, kaže Bačić, kad je krajem 2008. godine kupio stan rekao da će ga djelomično financirati prodajom starog stana. "Ali ako danas pogledate Milanovićevu imovinsku karticu, u njoj su i dalje dva stana. A od toga su prošle dvije godine", tvrdi Bačić koji tvrdi da je Milanović kredit u banci dobio pod uvjetima kakve drugi građani ne mogu dobiti.

"Željko Jovanović svjesno i odvratno laže. Očito je da ni SDP-u ni njemu ništa ne znače institucije pravne države. Prozivajući čelnike HDZ-a i kriminalizirajući HDZ Jovanović zadire u neovisnost pravosuđa i miješa se u posao DORH-a. To jasno pokazuje kako će se SDP ponašati prema neovisnom pravosuđu ako dođe na vlast", rekao je Bačić.

"Zašto Jovanović toliko galami?"

Jovanoviću se suprotstavio i HDZ-ov zastupnik iz Primorsko-goranske županije Anton Mance, koji se na konferenciji za novinare u Rijeci zapitao zbog čega Jovanović diže toliku galamu. "Možda bi i njega trebalo nešto upitati o netransparentnom trošenju novca", kaže Mance koji tvrdi da se sredstvima Grada Rijeke ne upravlja sasvim transparentno.

"SDP-ovce očito smetaju rad Vlade, kao i 30 projekata koje je premijerka Kosor predstavila javnosti", rekao je Mance. Željko Plazonić, potpredsjednik Županijske skupštine, Jovanoviću je zamjerio izjavu da su svi iz vrha HDZ-a u zadnjih sedam godina kandidati za zločince. "Kao liječnik i član HDZ-a mogu reći samo da je to što govori kolega Jovanović dno dna političkog dijaloga. Neka birači samo pokušaju što će netko tko je sposoban za takav dijalog govoriti kad dođe na vlast", kaže Plazonić.

Pročitajte više