HDZ se pohvalio uspjehom Šeksovog posinka i Plenkovićevog ljubimca

Foto: HDZ

28-GODIŠNJI Karlo Ressler, savjetnik predsjednika Vlade RH Andreja Plenkovića, ponovno je kao kandidat Mladeži HDZ-a izabran za potpredsjednika YEPP-a, pohvalili su se iz HDZ-a dodajući kako je njegov ponovni izbor za potpredsjednika Mladeži EPP-a dokaz kontinuiranog angažmana i relevantnosti Mladeži HDZ-a na europskoj političkoj sceni.

"Zahvalan sam na podršci kolegama iz Mladeži HDZ-a i naših sestrinskih europskih stranaka. Kao potpredsjednik Mladeži EPP-a nastavit ću s angažmanom na pitanjima europskih politika za mlade, prije svega pitanjima zapošljavanja, obrazovanja i odgovora na demografske izazove. Naša generacija ima posebnu odgovornost za pronalazak inovativnih odgovora na velike društvene, gospodarske i političke promjene s kojima se suočavamo", poručio je Karlo Ressler.

Tko je on?

Politički uspon Karlo Ressler može zahvaliti Vladimiru Šeksu, koji je oženio njegovu majku Anicu Ressler, gastroenterologinju s Rebra. Mladi Ressler bio je izvrstan student Pravnog fakulteta u Zagrebu, u službenoj biografiji hvali se i dekanovom nagradom.

Premijerov savjetnik, a to mu je sadašnja formalna funkcija, Ressler je postao nakon što je prije toga bio Plenkovićev asistent u Europskom parlamentu. Tamo ga je ubacio Šeks, zajedno s grupicom zlatne mladeži. Političari svoje asistente ne nalaze samo među najboljim studentima, nego paze da angažiraju djecu poznatih roditelja od kojih bi stranka, ili oni osobno, mogla imati nekakve koristi. Ili, naravno, vraćaju usluge.

Odradio praksu kod supruge predsjednika Ustavnog suda

Prije nego što je postao Plenkovićev asistent, Ressler je odradio praksu u odvjetničkom uredu Ljerke Šeparović, supruge Miroslava Šeparovića, predsjednika Ustavnog suca i Šeksovog kuma. Ova brižljivo građena karijera, u kojoj očuh za ruku vodi svoga posinka, dirljivo podsjeća na Plenkovićevu.  

Da je osoba od izuzetnog premijerovog povjerenja, bilo je jasno još 12. listopada 2016. kada ga je premijer poveo na Pantovčak gdje je predao potpise Kolindi Grabar-Kitarović. Godinu dana kasnije izabran je prvi put za potpredsjednika mladeži Europske pučke stranke.

Karlo i Karla, budućnost HDZ-a

U braku s HDZ-om dvadesetosmogodišnji Ressler je, prema biografiji objavljenoj na web stranici pučana, deset godina. U privatnom životu Karlo je u braku s Karlom, odvjetničkom vježbenicom i pro life aktivisticom koja je održala predavanje na ovogodišnjem TradFestu, festivalu ultrakonzervativaca koji organizira Vigilare.

"Jedina žena koja se okupljenima obratila u dva dana TradFesta bila je Karla Ressler, magistra prava čiji je suprug Karlo Ressler savjetnik premijera Andreja Plenkovića i posinak Vladimira Šeksa. Upitana što kao 'žena i majka' misli o temama skupa, Ressler je abortus nazvala 'nepoželjnim društvenim fenomenom', na što je oštro reagirao Kwaśniewski (op.a. - predsjednik poljske udruge Ordo Iuris). Prelazeći iz ranije izložene teorije u praksu, ponovio je da abortus uvijek treba nazivati pokoljem. U konačnici su se sudionici složili da im je zajednički cilj isti, a sam Kwaśniewski je rekao da radi njegova ostvarenja moraju biti prepredeniji", izvijestile su Novosti o skupu.

Karla je, baš kao i Karlo, članica mladeži HDZ-a.

Pročitajte više