HDZ-ov Habijan: Habušev prijedlog varaždinskoga proračuna je neozbiljan

Foto: FAH

SAZIVANJE sutrašnje hitne sjednice varaždinskoga Gradskog vijeća s novim prijedlogom proračuna predsjednik Gradske organizacije HDZ-a Damir Habijan ocijenio je neozbiljnim te je najavio da HDZ neće glasovati za proračun bez obzira na to što će biti optuženi da se ne brinu o najmlađima, to jest o izgradnji vrtića.

Hitna sjednica Gradskog vijeća sazvana je za petak, posljednjeg dana tromjesečnoga privremenog financiranja, kako bi se dala suglasnost za projekte izgradnje dvaju dječjih vrtića u prigradskim naseljima Hrašćici i Donjem Kućanu, što je uvjet za njihovu prijavu na mjeru 7.4.1. iz Programa ruralnog razvoja. Gradonačelnik Goran Habuš predložit će i novi proračun jer smatra da je to uvjet da se projekti mogu prijaviti.

Predsjednik varaždinskoga HDZ-a komentirao je u četvrtak u izjavi novinarima prijedlog novog proračuna i suglasnost za projekte.Kako je rekao, prijedlog proračuna još nisu vidjeli te drži pomalo je neozbiljnim da se u 'pet do 12' ide s prijedlogom proračuna.

O vrtićima

"O vrtićima sam prije godinu i pol rekao da trebamo podijeliti Javnu ustanovu Dječji vrtić Varaždin na dvije jer imamo prevelik broj djece. Sada se dogodilo i to da jedna ustanova može prijaviti samo jedan projekt. U Gradu Varaždinu su to riješili tako da su jedan prijavitelj oni, a drugi Javna ustanova Dječji vrtić Varaždin. Međutim, jedinica lokalne samouprave objekt prenosi na krajnjeg korisnika, a to je opet Dječji vrtić Varaždin", rekao je Habijan i dodao da to ne udovoljava propisima te kako se boji da će u konačnici biti prihvaćen samo jedan projekt.

HDZ nije podupro prijašnja dva prijedloga varaždinskog proračuna, a Habijan smatra kako nema razloga da u petak promijeni mišljenje.

"Znamo da će oni koji budu protiv proračuna biti optuženi da ne vode brigu od djeci, o najmlađima itd., ali godinu i pol govorimo o tome, a nitko nije reagirao, ni aktualna gradska vlast ni oporbeni vijećnici. Sad je predizborna kampanja, prije godinu i pol nije bila, ali ne možemo neke teme otvarati samo kad je kampanja", zaključio je Habijan.

Pročitajte više