HDZ-ovac Čović pozvao Hrvate u BiH na okupljanje

Foto: Pixsell/Davor Puklavec

HRVATSKI član Predsjedništva BiH, Dragan Čović, koji je i čelnik najsnažnije hrvatske stranke u toj zemlji, HDZ-a BiH, pozvao je u Širokom Brijegu Hrvate u BiH na okupljanje na sljedećim izborima kako bi onemogućili da im drugi, brojniji narodi biraju predstavnike u vlasti.

"Mnogi su se potrudili da nam onemoguće ono što nam je Ustavni sud definirao, a to je legitimno predstavljanje hrvatskog naroda na svim administrativnim razinama vlasti u BiH. Zbog toga jedan poziv svima nama koji bi još uvijek drugačije razmišljali o vođenju politika u BiH, prevažno je da u ova dva mjeseca zbijemo svoje redove", rekao je Čović u Širokom Brijegu gdje je obilježen dan grada.

"Neće se moći nametnuti vlast bez Hrvata"

Pojasnio je kako je uvjeren da se neće moći nametnuti vlast bez Hrvata ocjenjujući kako je važno da u zajedničkom projektu očuvanja pozicije ovoga naroda budu uključeni branitelji, gospodarstvenici, kulturni djelatnici i predstavnici Crkve. Dodao je kako je pred ovom generacijom Hrvata važno osigurati jednakopravan položaj tog naroda u BiH kako bi "s ponosom govorili da je ovo naša domovina".

Hrvatski član BiH Predsjedništva ustvrdio je i kako su Hrvati veliki narod bez obzira na malobrojnost u toj zemlji te da su nositelji pozitivnih vrijednosti, napose europskoga puta.
Svečanosti u Širokom Brijegu nazočili su i župan Vukovarsko-srijemske županije Božo Galić te Ivan Bosančić gradonačelnik Vinkovaca grada prijatelja, kao i veleposlanik Republike Hrvatske u BiH Ivan Del Vechio.

Pročitajte više