HDZ-ovac poznat po žderanju odlazi iz sabora, nikad se nije javio za riječ

Foto: Marko Lukunic/PIXSELL

HRVATSKI sabor u petak je odobrio promjene u HDZ-ovim zastupničkim redovima - iz sabora odlazi Vino Zulim, a dolazi Luka Brčić, dugogodišnji zamjenik splitsko-dalmatinskog župana koji je odlučio aktivirati mandat koji je osvojio na parlamentarnim izborima.

Brčić je čak 16 godina bio zamjenik splitsko-dalmatinskog župana, a na posljednjim lokalnim izborima nije se kandidirao ni za jednu dužnost.

Još je ljetos u medijima najavio svoj odlazak u zastupničke klupe i borbu za interese cetinskog kraja, od kuda je podrijetlom.

Brčić je danas prisegnuo pred saborom da će dužnost obnašati savjesno i odgovorno, u radu se držati Ustava i zakona te zauzimati za svekoliki napredak Hrvatske.

Zulim odlazi a da se nikad nije javio za riječ

Zulim, načelnik Segeta od 1993. godine, odlazi iz sabora a da se nikad nije javio za riječ. Nije čak tražio ni povredu poslovnika niti se javio za repliku.

>> Novi Plenkovićev adut u saboru rekorder je u trošenju novca na žderanje

Index je o Zulimu pisao više puta, a otkrili smo da je, uz pomoć najbližih suradnika, na reprezentaciju u 2018. godine potrošio 295.704,19 kuna.

Prema službenim podacima, samo je u jednom danu, a bilo je to 13. ožujka 2018. godine, u dva restorana, Frankie i Barba Bore, potrošio 6952 kune - u Frankieju 2273 kune, a kod Barba Bore 4679 kuna. Svega šest dana kasnije u segetskom restoranu Angerona pojeo je i popio 5309 kuna.

Pročitajte više

 

Pročitajte više