HDZ-ovci bijesni: Vrh stranke odlučio da će se izbori snimati, i to u stranačkim prostorijama

Foto: Facebook, FAH

ĐAKOVAČKE HDZ-ovce razbjesnila je vijest da će se glasovanje na izborima snimati i to u stranačkim prostorijama. Isti su se požalili Glasu Slavonije, tvrde kako im je šef GO-a Đakovo rekao kako su sporna pravila stigla iz središnjice, odnosno s vrha HDZ-a.

Članovi stranke na đakovačkom području podijeljeni su, stoga je neke vijest o snimanju glasanja posebno razljutilo te su odlučl javno progovoriti o tome.

"Nakon što je obrisao dvije trećine članstva, vrhunac je uvođenje "big brothera". Marino Mikulić, predsjednik GO HDZ-a Đakovo, ne dopušta temeljnim ograncima da svoje izborne skupštine održavaju u svom selu (Piškorevci, Perkovci, Selci, Kuševac, Ivanovci, Š.Polje, Budrovci, Đurđanci…), nego se izbori moraju održavati na korzu, u stranci, a izbore će snimati. Na upit članova zašto to radi, navodi da je to izričit naputak Središnjice i vrhuške stranke koja mu je to rekla", naveli su u dopisu nezadovoljni HDZ-ovci te dodali kako se ni u jednom drugom gradu izbori ne provode u središnjici.

Josip Stojaković, predsjednik TO Đurđanci, upozorava da takva odluka nije smjela biti donesena.

"Izbori moraju biti tajni, a oni će staviti kameru. Na sastanku temeljnog ogranka pitao sam što će biti s, recimo našim sumještanom koji nema noge, ima protezu, a prostorije HDZ-a su na prvom katu, znači mora stepenicama gore. Nikada se ovako nešto nije dogodilo. Pitao sam ih hoće li se, kad budu izbori za Gradski odbor, glasati u zgradi Županije, pa su mi rekli da sam neozbiljan", izjavio je Stojaković, naglasivši kako se s odlukom ne slažu.

I drugi stranački ogranci najavili su sastanke. Na njima će odlučiti koji će im biti sljedeći koraci i hoće li uopće izaći na izbore. Iznimno su nezadovoljni trenutnim stanjem.

"Optužbe su smiješne. Sve radimo prema Statutu i pravilniku kojeg smo dobili i to je to", jedino je što je, pak, za medije htio reći šef GO-a HDZ-a Đakova prozvani Marino Mikulić.

Pročitajte više