HDZ-ovci slave 32. obljetnicu, na proslavi bivši ministri - Kuščević, Bedeković...

Foto: Hina, Galerija: Ivan Kralj/Pixsell

USKOK tereti bivšeg ministra u vladi Andreja Plenkovića Lovru Kuščevića da je sa suradnicima na različite načine stjecao nepripadnu imovinu korist - prenamjenom poljoprivrednog zemljišta u građevno, primanjem mita, kupovinom ispod cijene imovine posrnule obiteljske tvrtke i sličnim metodama.

Optužnica protiv Kuščevića podignuta je početkom svibnja, a on je tada poručio za Index da nije nimalo zabrinut jer se radi o pravno neutemeljenoj predizbornoj optužnici te da jedva čeka dokazati svoju nevinost pred hrvatskim sudom.

Plenkoviću to ne smeta

Plenković optužnicu do danas nije komentirao.

"Neću komentirati postupak protiv Lovre Kuščevića. Zašto? Jer je došlo u fazu da ga neću komentirati", rekao je Plenković početkom svibnja, kad je objavljeno da je podignuta optužnica.

A čini se da Plenkoviću to i ne smeta. Kuščević je i dalje član HDZ-a i član Središnjeg odbora HDZ-a te je danas došao na sjednicu Središnjeg odbora HDZ-a koja se održava u Sheratonu.

Uz Kuščevića, tamo su stizali i bivši ministri te brojni drugi članovi HDZ-a.

Sve je krenulo nakon što smo otkrili Gršku

Podsjetimo, USKOK je podigao optužnicu protiv bivšeg Plenkovićevog ministra Lovre Kuščevića. Uz bivšeg ministra, optuženi su njegova supruga Zorana Kuščević, šogor Ivica Žuvić, bivši predsjednik Općinskog vijeća Nerežišća Jakša Goić, pročelnik Jedinstvenog upravnog odjela i aktualni načelnik općine Nerežišća Svemir Obilinović i splitski poduzetnik Ante Marinović.

Velik dio optužnice odnosi se na afere koje je prije dvije godine otkrio Index, a niz afera koje smo otkrili krenuo je od otkrića Kuščevićeve skrivene oaze u uvali Grška.

Pročitajte više